Aardbeiencross Hoogstraten verhuist naar Merksplas

Aardbeiencross Hoogstraten verhuist naar Merksplas

Terwijl alle aandacht vooral gericht was op de Tour de France werd bekend dat de cyclocross van Hoogstraten verhuist naar Merksplas. Na vele jaren op de terreinen van de veiling wordt het nu de Kolonie.

De erelijst van de cyclocross van Hoogstraten gaat terug tot het veldritseizoen 1987-1988. Sinds 1998 maakt de Aardbeiencross deel uit van de Superprestige. Na vele jaren op de terreinen van de Veiling te hebben doorgegaan, verplaatst de veldrit zich nu naar Merksplas Kolonie. "Een nieuwe start op een bijzonder aantrekkelijke locatie!", klinkt het vanuit de organisatie. De beslissing kwam er nadat bekend werd dat de Coöperatie Hoogstraten op zijn terreinen, waar de cross doorging, zal uitbreiden.

Burgemeester Frank Wilrycx van Merksplas is uiteraard tevreden om zo’n mooie organisatie op zijn grondgebied te krijgen: “Merksplas-Kolonie is de perfecte keuze: een mooi en uitgestrekt terrein, voorzien van alle nodige faciliteiten, omgeven door prachtige natuur. Het is een opportuniteit om het prachtige domein van Merksplas-Kolonie internationaal in the picture te plaatsen”.

32 jaar

“Hoogstraten heeft de Superprestige Cyclocross Hoogstraten gedurende 32 jaar een mooie thuis kunnen bieden: eerst in De Mosten en daarna in De Blauwbossen en bij Coöperatie Hoogstraten. Wij ondersteunen van harte deze oplossing en hopen dat organisator ‘De Hoogstraatse Spurters’ met Merksplas-Kolonie voor jaren een prima nieuwe locatie heeft gevonden.", aldus burgemeester Van Aperen van Hoogstraten.



In Hoogstraten kijken ze wellicht met gemengde gevoelens de verhuis tegemoet. Of de renners op het podium in Merksplas ook aardbeien gaan krijgen, is afwachten. Wij geven alvast een tip voor wie op 9 februari 2020 afzakt naar de Telenet Superprestige Cyclocross Noorderkempen: vergeet je identiteitskaart niet ! De nieuwe locatie is immers een oude landloperskolonie ...

fotocredits Veldritkrant




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!