Wout van Aert debuteert in de Tour de France anno 2019

Wout van Aert debuteert in de Tour de France anno 2019

Van verrassend nieuws gesproken. Wout van Aert maakt deel uit van de selectie van Team Jumbo-Visma voor de Tour de France 2019

Team Jumbo-Visma rekent dit jaar in de Ronde van Frankrijk opnieuw op de rappe benen van Groenewegen en voor het klassement op de constante Steven Kruijswijk. Beide Nederlandse kopmannen worden gesteund door landgenoot Mike Teunissen, de Noor Amund Jansen, de Duitser Tony Martin, de Nieuw-Zeelander George Bennett en de Belgische Tourdebutanten Wout van Aert en Laurens De Plus. Alle acht verschijnen in Brussel aan de start na een specifieke hoogtestage.

Van Aert zet in de Tour een volgende stap in zijn carrière. Na zijn sterke voorjaarscampagne met onder meer podiumplaatsen in Strade Bianche en de E3 BinckBank Classic rijdt de drievoudige wereldkampioen veldrijden momenteel het Criterium du Dauphiné. Gisteren finishte hij knap derde in de openingsetappe, achter winnaar Edvald Boasson Hagen en Philippe Gilbert, en Van Aert pakte ook de witte trui van beste jongere. “Wout is klaar voor die volgende stap”, verklaart Merijn Zeeman, sportief directeur van Team Jumbo-Visma.

“Hij is een versterking voor ons team. Hij reed niet teveel koersdagen en Wout heeft zich ideaal voorbereid. Na de Tour rijdt hij de Prudential Ride en daarna start zijn cross-seizoen.”

Bron: Team Jumbo-Visma

Tourdebuut net in het jaar dat deze start in België

Vroeger dan zelf verwacht, rijdt Wout van Aert dus de Ronde van Frankrijk en staat hij komende maand in Brussel aan de start van de editie 2019. Dat is uiteraard geweldig en hij dankt dan ook team Jumbo-Visma daarvoor, familie en mensen, die hem steeds ondersteunen, ...




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!