Ploegleider Roodhooft: 'ik denk dat niemand hem dit misgunt'

Ploegleider Roodhooft: 'ik denk dat niemand hem dit misgunt'

Ploegleider/algemeen manager Philip Roodhooft had er het volle vertrouwen in dat Mathieu van der Poel in Waregem de spurt zou winnen. 'Ik denk dat niemand hem dit misgunt', klinkt het ook tegenover Sporza.

Mathieu van der Poel pakte gisteren de zege in Dwars door Vlaanderen in een spurt met vijf. Het verbaasde ploegleider/teammanager Philip Roodhooft niet. "Dat klinkt misschien arrogant, maar ik wist dat het voor die andere 4 renners moeilijk zou worden om hem te kloppen.", vertelde hij aan Sporza.

'net omdat hij zo rijdt'

De WorldTourzege is er wel heel snel gekomen. "Het blijft natuurlijk ongelooflijk, maar we wisten dat hij een kans had. Zeker omdat deze koers korter is dan bijvoorbeeld Gent-Wevelgem", legt Roodhooft uit. En dat het de verdienste van het team en Mathieu is om de koers mee in gang te hebben gestoken. "Het is niet altijd economisch, maar hij zorgt wel voor spektakel. Dat is ook belangrijk. Er is meer dan winnen in de koers. Mensen onthouden ook wie koers gemaakt heeft. dat kan begeesteren. Ik denk dat er weinig echte wielerliefhebbers zijn die geen fan zijn van Van der Poel, net omdat hij zo rijdt. Ik denk dat niemand hem dit misgunt." aldus Philip Roodhooft.

Kandidaat-winnaar RVV

Voorts ziet Roodhooft zijn kopman als kandidaat-winnaar maar niet als topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen. "Andere renners zijn de topfavorieten. Maar als je naar Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen kijkt, dan kan hij uiteraard de Ronde winnen."

Lees het ook hier


Vandaag bevestigd vanuit de ploeg:

Team Corendon-Circus voor de Ronde van Vlaanderen op zondag 7 april 2019

Mathieu van der Poel (Ned)
Stijn Devolder
Dries De Bondt
Otto Vergaerde
Lasse Norman Hansen (Den)
Roy Jans
én
Gianni Vermeersch

Foto© Corendon-Circus




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!