Marcel Meisen van start in Omloop het Nieuwsblad

Marcel Meisen van start in Omloop het Nieuwsblad

Marcel Meisen komt zaterdag aan de start van de Omloop het Nieuwsblad voor Corendon-Circus. De Duitser neemt de plaats in van Jonas Rickaert, die net een operatie aan de knie onderging.

Gisteren kwam er minder goed nieuws vanuit het team Corendon-Circus. Jonas Rickaert, die voorzien was om Mathieu van der Poel bij te staan in de voorjaarsklassiekers, moest onder het mes omwille van een knieblessure en zal 6 tot 8 weken out zijn. De West-Vlaming stond ook op de lijst om zaterdag van start te gaan in de Omloop het Nieuwsblad. Toen Mathieu van der Poel gisteren (woensdag) mee op verkenning verscheen, werd even gedacht dat het misschien was met de intentie om alsnog zaterdag deel te nemen. Niet dus, Marcel Meisen zal de plaats van Rickaert innemen.

Meisen beëindigde zijn veldritseizoen 2018-2019 met het WK in Bogense, waar hij 8ste werd, om zich optimaal voor te bereiden op het wegseizoen. De 30-jarige Duitser won het voorbije seizoen 6 veldritten, waaronder het nationaal kampioenschap, Meilen (Zwi) (EKZ Cross Tour), Poprad (Slo), Petange (Lux) en 2 crossen in eigen land.

Ook als wegwielrenner kan Marcel Meisen aardig zijn mannetje staan. Hij pakte de voorbije jaren ook al enkele zeges op de weg, in oa de Triptyque Ardennais, Boucles de la Mayenne, Ronde van de Elzas, Tour de Gironde, ... Dit jaar deed de Corendon-Circusrenner alvast ritme op in de Tour de la Provence (Fra) van 14-17 februari.

Het team Corendon-Circus voor de Omloop:

Stijn Devolder, Dries De Bondt, Roy Jans, Jimmy Janssens, Marcel Meisen (Dui), Joeri Stallaert, en Maarten van Trijp (Ned)

Volledige startlijst:

Elite heren klik
Dames klik

Foto's ©Veldritkrant - Tekst: Bart D .




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!