De 32ste zege is een feit voor Mathieu van der Poel

De 32ste zege is een feit voor Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel deed in Hulst wat zowat iedereen van hem had verwacht, winnen. De wereldkampioen heeft zijn 32ste zege van het veldritseizoen op zak en richt nu zijn pijlen op de weg.

Tom Pidcock liet er in de Vestingcross geen gras over groeien en pakte meteen na de start de kop van de wedstrijd. De Brit sloeg een kloofje en leek niet van plan om te wachten. Mathieu van der Poel liet dat niet zomaar gebeuren en zette de achtervolging in. De Wereldkampioen bij elite heren snelde naar die van de beloften en het duo reed zowat een halve wedstrijd in elkaars gezelschap. Van der Poel verhoogde het tempo en zette zo Pidcock onder druk om uiteindelijk na een foutje van de Brit te kunnen soleren naar zijn 32ste zege van het seizoen. Lars van der Haar, die zich duidelijk in zijn sas voelde op het parcours in Hulst, reed nog tot en wat later voorbij Pidcock naar de tweede stek. En de beloftenwereldkampioen finishte toch nog knap als derde.



Op naar de weg na een schitterend veldritseizoen

Nederlands, Europees en wereldkampioen, eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee en de Telenet Superprestige (met perfecte score klik) , 6 zeges op 6 deelnames in de Wereldbeker, .... en evenaring van het record van 32 veldritzeges in een veldritseizoen. Dat is grootste onderscheiding hé .

Mathieu van der Poel zei uiteraard blij te zijn met de 32 zeges "En in minder gereden wedstrijden dan vorig seizoen!", benadrukte hij met een glimlach. Maar het kriebelde niet om alsnog te proberen het dit seizoen op 33 te brengen, wat een uniek record zou zijn. De Corendon-Circuskopman start immers donderdag 21 februari zijn wegcampagne in de Ronde van Antalya. Een jump van de ene fiets naar de andere ....

Foto's © Veldritkrant / Tekst: Bart D

Vind alle uitslagen van de Brico Cross Hulst (Ned) via onze kalenderpagina





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!