Verkenning WK-parcours: veel glijpartijen, geen Mathieu Van der Poel

Verkenning WK-parcours: veel glijpartijen, geen Mathieu Van der Poel

Geen Mathieu Van der Poel op de eerste officiële verkenning van het WK-parcours. De Nederlandse topfavoriet zal morgen op de omloop rijden. Wel van de partij: Sanne Cant en Pauline Ferrand-Prévot. En zij merkten dat het er glibberig bij lag.

Mathieu Van der Poel was van plan om vandaag het WK-parcours voor de eerste keer te verkennen. Maar uiteindelijk daagde de Europese kampioen, net als zo goed als alle profrenners, niet op tijdens de eerste officiële verkenning. Vrijdagnamiddag staat het tweede verkenningsmoment op het programma en dan zal de Nederlandse topfavoriet de glibberige omloop wellicht wel van naderbij inspecteren.

Want glibberig was het absoluut. Vooral op de schuine kanten volgden de glijpartijen elkaar in sneltempo op. Zelfs meester-technicus Tom Pidcock verloor tijdens zijn eerste doortocht de controle over de fiets en ging bijna over de afrastering.

Drie rondjes voor Cant

De meeste mannelijke profs stuurden dus vandaag hun kat, maar bij de dames tekende topfavoriete Sanne Cant wel present. De regerende wereldkampioene meldde ziek af voor de korte ploegstage van vorige week en reed nu wel rond op het circuit. Drie rondjes deed ze, waarbij ze speciale aandacht had voor de verraderlijke schuine kanten, die ze meerdere keren inoefende.

Ook Pauline Ferrand-Prévot, een van de grote concurrentes van Cant in de strijd voor de regenboogtrui, was van partij en koos voor een zeer minutieuze verkenning.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Jeffrey Fierens

Fotoreeks verkenning parcours klik

Vind info WK Valkenburg op zaterdag via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!