WK-forfait voor Adam Toupalik en Jens Dekker

WK-forfait voor Adam Toupalik en Jens Dekker

Pech voor Beobank-Corendon. Adam Toupalik zal zijn stunt van vorig jaar in Heusden-Zolder -toen hij een rondje te vroeg triomfeerde- niet overdoen. Toupalik geeft forfait, net als zijn jonge ploegmaat en uittredend wereldkampioen Jens Dekker.

"Een domper op de WK-vreugde van Beobank-Corendon", klinkt het in een persbrericht. "Onze twee geselecteerde beloften Jens Dekker en Adam Toupalik (foto boven) moeten omwille van fysieke problemen passen voor het wereldkampioenschap in Luxemburg.

Toupalik, kanshebber op een medaille, werd vorige zondag in Hoogerheide afgevoerd naar het ziekenhuis na een zware val in de beginfase. Onderzoek bracht een barst in de ruggenwervel aan het licht waardoor Toupalik het WK noodgedwongen links moet laten liggen. Vorig jaar was Toupalik dicht bij WK-goud, maar in Heusden-Zolder juichte hij een ronde te vroeg. In de slotfase werd hij nog geremonteerd door Eli Iserbyt.

Ook geen WK voor Dekker (foto rechts). De Nederlandse eerstejaarsbelofte en uittredende wereldkampioen bij de junioren is ziek en moet verstek geven. De ziektekiemen bereikten Dekker in de loop van de week, maar pas vrijdag werd beslist om niet af te zakken naar Luxemburg. Dekker zal niet vervangen worden in de Nederlandse selectie.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!