VIDEO: wat leerde bondscoach De Bie van de WB-slotmanche in Hoogerheide?

VIDEO: wat leerde bondscoach De Bie van de WB-slotmanche in Hoogerheide?

Wat onthouden we van de slotmanche van de Wereldbeker, vorige zondag in Hoogerheide? Dat onze dames Cant en Verdonschot op niveau zijn. Dat Thomas Pidcock dé topfavoriet is bij de junioren... Maar wat leerde bondscoach De Bie? Bekijk het in onderstaand interview.

De Telenet-Fidearenners op het podium bij de profs. Het is geleden van de Scheldecross in Antwerpen in december 2013 dat een podium helemaal werd bevolkt door eenzelfde team. Toen won Niels Albert voor Mathieu van der Poel en Philipp Walsleben. Mooie stunt toch van de mannen van Sven Nys.

Maar laten we er vooral niet te veel conclusies aan vastknopen richting WK. Geen Van Aert in Hoogerheide, terwijl Van der Poel in de tweede koershelft alleen lijfelijk aanwezig was. Wel te onthouden: Lars van der Haar is steeds beter op dreef en kan een belangrijke factor worden om Van de Poel bij te staan. Met Van Kessel heeft 'Matje' overigens nog een tweede landgenoot die op niveau fietst.

Bij de dames zagen we dat zowel Sanne Cant als Laura Verdonschot op niveau waren. Al krijgt Verdonschot bij de jeugd wel een paar belangrijke concurrentes. Bij de junioren was eens te meer Tomas Pidcock outstanding, terwijl Joris Nieuwenhuis toch een kwade klant wordt bij de beloftencategorie.

Maar laten we het woord geven aan onze bondscoach. Wat leerde Rudy De Bie van Hoogerheide? Bekijk en beluister zijn reactie hieronder.



Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick / Video: ©Julien Gielen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!