Cant past voor WB Fiuggi. Eindzege voor Sophie De Boer dichterbij

Cant past voor WB Fiuggi. Eindzege voor Sophie De Boer dichterbij

Het team Iko Enertherm-Beobank laat weten dat Sanne Cant zondag niet zal starten in de Wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse Fiuggi. De Lilse wil zich de komende weken in ideale omstandigheden voorbereiden op het WK in Bieles (Lux). Zo is een eindzege in de wereldbeker een stap dichterbij voor Sophie De Boer.

Net als Mathieu Van der Poel, Lucinda Brand en huidige wereldkampioene Thalita de Jong komt Sanne Cant zondag niet aan de start in de Wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse Fiuggi. De regerende Europese en Belgische kampioene vertrok dinsdag op stage naar Spanje en wil zich komende weken in ideale omstandigheden voorbereiden op het Wereldkampioenschap in Luxemburg, laat haar team Iko Enertherm-Beobank weten. "Van alle favorieten voor de regenboogtrui werkte Cant dit seizoen het drukste programma af. Om optimaal aan de start van het WK te staan, kiest de 26-jarige Cant daarom voor een onafgebroken stage van tien dagen in het Spaanse Benicassim", luidt het op de teamwebsite. De slotmanche van de Wereldbeker in Hoogerheide op 22 januari rijdt ze wel.

Eindwinst in de Wereldbeker dichterbij voor Sophie De Boer

In de strijd voor de eindzege in de Wereldbeker staat Sophie De Boer aan de leiding met 373 punten, gevolgd door Sanne Cant met 335. Met nog slechts twee manches te gaan en nu Cant past voor Fiuggi, is eindwinst voor de Nederlandse De Boer een stuk dichterbij.



Foto's: ©Photopress.be en Breepark / Tekst: Bart Desmet

Info WB Fiuggi (Italië) en klassementen vinden jullie via onze kalenderpagina

Info WK Bieles (Luxemburg) via deze link





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!