VIDEO Zdenek Stybar: 'ik verloor elke bocht twee meter'

VIDEO Zdenek Stybar: 'ik verloor elke bocht twee meter'

Zdenek Stybar was met veel goesting begonnen aan zijn tweeluik in het veld. In Loenhout leverde hem dat -ondanks een tuimelperte- nog net een toptwintigplaats op. In een video-interview blikt hij uitgebreid terug op zijn -weliswaar korte- comeback. "Ik heb me geamuseerd."

Wout van Aert pakte in de Azencross zijn twaalfde van het seizoen. Na een lange achtervolging op Mathieu van der Poel nam hij in de slotfase de maat van zijn gezellen Tom Meeusen, Kevin Pauwels, Toon Aerts en Michael Vanthourenhout.

Van der Poel was toen al onzacht ten val gekomen en afgevoerd naar de kliniek van Malle, waar gelukkig geen breuken werden vastgesteld. De Nederlandse kampioen kwam er vanaf met een gekneusde nek.

Veel aandacht in Loenhout ging naar Zdenek Stybar. De drievoudige wereldkampioen maakte er na een afwezigheid van meer dan een jaar opnieuw zijn opwachting in het veld. Naast Loenhout zal Styby vrijdag ook in Bredene van start gaan, zijn enige twee wedstrijden deze winter. Dus maakten we van de gelegenheid gebruik om de sympathieke Tsjech voor de camera te halen.



Foto's: ©Photopress.be / Video: ©Julien Gielen

Vind uitslagen Azencross Loenhout en klassement via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!