VIDEO: Cant wint in Loenhout, maar Verdonschot dé revelatie

VIDEO: Cant wint in Loenhout, maar Verdonschot dé revelatie

Sanne Cant boekt vier op een rij in de IJsboerke Ladies Trophy. Cant was in Loenhout de betere van twee andere wereldtoppers: Marianne Vos en Thalita de Jong. Maar de revelatie was toch wel Laura Verdonschot. Het Limburgse talent viel echter net naast het podium.

De Nederlandse dames Lucinda Brand en Thalita de Jong namen in de beginfase het voortouw, maar de twee werden teruggepakt na een schuiver. Sanne Cant nam over, Brand loste en wereldkampioene De Jong kreeg in de achtervolging het gezelschap van Marianne Vos en .... Laura Verdonschot, die vriend en vijand verbaasde.

Belgische kampioene Cant hield fraai stand en pronkte bovenaan een droompodium, geflankeerd door Vos en De Jong. Maar ook Laura Verdonschot (pas 20) had best een plekje in de top drie verdiend. Na een knappe race moest ze in een sprintje echter haar meerdere erkennen in de twee Nederlandse toppers. Niettemin zorgde de Limburgse voor een mooi afscheid aan het adres van Kalas-NNOF, het team dat ze op 1 januari inruilt voor Marlux-Napoleon Games.

Onze videoman bracht Verdonschot voor de camera, waar ze haar verhaal deed.



Foto's: ©Photopress.be / Video: ©Julien Gielen

Vind uitslagen Azencross Loenhout en klassement via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!