Koksijde gaat niet in op voorstel UCI

Koksijde gaat niet in op voorstel UCI

De UCI heeft de Koksijdse Veloclub een voorstel gedaan om dit jaar alsnog hun wereldbekermanche te organiseren. De datum die geprikt werd was 28 december. Maar in Koksijde happen ze niet toe. "Het is te kort dag om dat nog voor mekaar te krijgen."

Het was vorig weekend tijdens de veldrit in Hamme dat de geruchten de ronde doen: Koksijde -dat anderhalve week geleden door de slechte weersomstandigheden werd afgelast- zou de plaats van Rome (15 januari) innemen, klonk het. De organisatoren van Rome zouden het financiële plaatje niet rond krijgen. Logischerwijze rees al wat onrust bij renners en hun entourage die reeds hun verblijf in Rome geboekt hebben.

Maar van een afgelasting van Rome blijkt in elk geval geen sprake. "Wij kregen wel degelijk een voorstel van de UCI om onze wedstrijd op een andere datum te laten doorgaan", aldus Jan Deramoudt van de Koksijdse Veloclub. "Maar dat betreft niet de datum van Rome. Nee, wij zouden kunnen organiseren op 28 december. Maar na overleg met de gemeente hebben we daarvoor gepast. Het is te kort dag om dat nog voor mekaar te krijgen."

Bovendien zit de kalender tussen Kerst en Nieuwjaar sowieso al eivol. Op 26 december staat de WB-manche in Heusden-Zolder op de kalender, op 29 en 30 december wordt respectievelijk in Loenhout en Bredene gecrost en op nieuwjaarsdag staat traditioneel Baal op de agenda.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!