Sanne Cant zet teller op tien na spannende race

Sanne Cant zet teller op tien na spannende race

Sanne Cant heeft een uitstekend weekend achter de rug. Na winst in Zeven zaterdag reed ze zondag ook in Hamme naar de zege. Ze ging met klein verschil Maud Kaptheijns en Thalita de Jong vooraf. De wereldkampioene verstevigde wel haar leidersplaats in de IJsboerke Ladies Trophy.

Dat had de Nederlandse te danken aan de matige prestatie van Jolien Verschueren. De tweede in de tussenstand kon geen plaats afdwingen in de ruime kopgroep en verloor uiteindelijk iets meer dan een minuut. Ze blijft wel tweede, maar nu al op bijna twee minuten van De Jong.

De zege van Cant kwam er na een boeiende strijd met zeven dames. Cant, De Jong, Kaptheijns, Ellen Van Loy, Pavla Havlikova en Laura Verdonschot vormden al in de openingsronde een ruime kopgroep, Sophie de Boer was de enige die nog kon aansluiten. Het bleek heel moeilijk om voor enige afscheiding te zorgen. In de slotronde nam Cant het initiatief om de concurrentie onder druk te zetten. Met succes, want de Belgische kampioene nam enkele seconden voorsprong. Kaptheijns deed er nog alles aan om het kleine kloofje te dichten, maar dat lukte niet meer.

"Verschil blijft groot"

Meteen de tiende overwinning van het seizoen voor Cant, maar veel dichter bij een mogelijke eindzege in de IJsboerke Ladies Trophy kwam ze daarmee niet. Ze gaat wel voorbij de in de slotronde lek gereden De Boer naar de derde plaats, maar nog altijd op ruim twee minuten van De Jong.

“Met het klassement ben ik niet echt bezig”, zei Cant. “Het verschil blijft heel groot. Ik kan enkel in elke cross het beste van mezelf geven, maar op een parcours zoals hier is het moeilijk om grote verschillen te creëren. Er waren wel enkele technische passages, maar relatief makkelijk. Op de ene iets moeilijker strook heb ik in de slotronde het verschil gemaakt, maar ik moest blijven knokken tot het einde om stand te houden.”

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!