Logische zege voor Mathieu van der Poel in Rosmalen

Logische zege voor Mathieu van der Poel in Rosmalen

Mathieu van der Poel was vandaag de beste in het Nederlandse Rosmalen. Het hele podium kleurde immers 'oranje', met Corné van Kessel en belofte Joris Nieuwenhuis op twee en drie. Wietse Bosmans klokte als vierde af.

Mathieu van der Poel maakte er in de GP van Brabant een onemanshow van. Al op het eind van de eerste ronde trok hij in de aanval. ”Dankzij een snelle start had ik meteen een gat van een tiental seconden op Van Kessel”, vertelt Van der Poel op de website van zijn team. “Corné kreeg dan ook nog eens kettingproblemen waardoor de voorsprong groeide. In de slotfase sukkelde ik nog met mijn schoenplaatje, met ook een schuiver tot gevolg, maar gepanikeerd heb ik nooit.”

Met het oog op Gavere verspeelde Van der Poel naar eigen zeggen niet té veel krachten. “Het was veel draaien en keren in Rosmalen. Dat zal minder in de kleren kruipen dan bijvoorbeeld een zware moddercross. En dat is goed, want die Superprestigewedstrijd in Gavere morgen is best belangrijk.”

Tweede podiumplaats voor Van Kessel

Van Kessel werd dus tweede. Gisteren in Niel eindigde de Telenet-Fidearenner ook al op het podium. In de Jaarmarktcross werd hij derde. De belofte Joris Nieuwenhuis vervolledigde het podium, Wietse Bosmans werd vierde en sprokkelde zo opnieuw enkele puntjes in het UCI-klassement richting de top vijftig.

Bij de vrouwen won de Nederlandse Sophie de Boer. Net als Van der Poel had zij al na één rondje een gat geslagen met de rest van het veld. Maud Kaptheijns en Manon Bakker zorgden ook hier voor een volledig Nederlands podium.




Foto: ©Photopress.be - Vimeo: © Julien Gielen / Tekst: Nico Dick

Uitslagen via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!