Bevestiging: Cross Geraardsbergen op 11 september

Bevestiging: Cross Geraardsbergen op 11 september

De laatste twijfels zijn weggeveegd: op 11 september start het internationale veldritseizoen op de Muur van Geraardsbergen. Ondertussen staat de wedstrijd ook op de UCI-kalender en kwam er een persbericht van organisator VZW Sportidee.

Het was al even duidelijk dat het cross-seizoen dit jaar van start zou gaan in Geraardsbergen. Maar tot vorige week was de wedstrijd nog niet terug te vinden op de UCI-kalender. Ook een officiële bevestiging van de organisator bleef uit. Tot vandaag.

"De organisatie van de cross in Geraardsbergen is in handen van VZW Sportidee en past in een project met nog een vijftal andere wedstrijden", klinkt het in een persbericht. Bezieler Chris Mannaerts is tevreden dat het gelukt is om de cross alsnog op de internationale kalender te krijgen.

"Met dank aan de KBWB en de UCI", aldus het ex-VIER-gezicht. "Op 11 september was er nog geen internationale cross gepland. Daardoor konden de toppers het nog niet tegen elkaar opnemen voor ze afreizen naar de wereldbekercrossen in Amerika, later in september. Op de cross rond de Muur in Geraardsbergen zullen ze de benen in ieder geval al eens goed kunnen testen. Spektakel verzekerd, want de renners zullen effectief de Muur opfietsen. Eenmaal aan de kapel, rijden de modderduivels het veld in, waar hen nog wat extra klauterwerk wacht, vooraleer ze opnieuw naar beneden duiken.’’

Meteen zijn ook de starturen al bekend. De nieuwelingen trappen de sportnamiddag af om 12u, terwijl de junioren een uur later de wei induiken. De dames gaan van start om 14u45, de profs en beloften mogen elkaar vanaf 16u bekampen.


Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!