Ereplaatsen voor veldrijders op BK mountainbike

Ereplaatsen voor veldrijders op BK mountainbike

Vandaag stonden in het Waalse Ottignies de Belgische mountainbike-kampioenschappen op de agenda. Parttime veldrijdster Githa Michiels haalde het bij de dames, maar ook de heren crossers deden het niet onaardig. Twee Telenet-beloften pakten zelfs een medaille.

Githa Michiels pakte in Ottignies haar vijfde opeenvolgende Belgische titel en zorgde zo voor een eerste succesje voor de veldrijders. Succes-je, want Michiels is uiteraard quasi fulltime mountainbikester en werkt momenteel naar de Spelen in Rio toe.

Bij de heren was het wel uitkijken naar enkele fulltime veldrijders. En die deden het dus verre van slecht. Vooral bij de beloften reden twee pupillen van Sven Nys uitdrukkelijk in beeld. Gouden medaillewinnaar Kevin Panhuyzen was geen partij, maar voor zilver en brons kregen we een duel tussen Daan Soete en Quinten Hermans.

Zilver en brons voor Telenet-Fidea

Soete trok het laken naar zich toe. "Na een knieoperatie kon ik later aan mijn seizoen beginnen", aldus Soete achteraf aan Mountainbike.be. "Maar hier ben ik niet ontevreden mee. Dit is pas mijn tweede MTB-wedstrijd van het seizoen en miste dus nog wat ritme."

Quinten Hermans pakte het brons, ondanks een opspelende rug in de tweede koershelft. "Jammer, want ik denk dat er anders meer in zat. Die rug blijft echter mijn tere plek."

Meeusen en Bosmans op zes en zeven

Ook bij de profs stonden een aantal crossers aan de start. Tom Meeusen en Wietse Bosmans werden zesde en zevende, Jens Vandekinderen legde beslag op plaats tien.

Bij de junioren ging de titel naar de Limburger Timo Kielich. Een jong talent dat momenteel nog geen definitieve keuze heeft gemaakt tussen de crossfiets en de mountainbike.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!