Laura Verdonschot -deels- in ere hersteld als Belgisch beloftenkampioene

Laura Verdonschot -deels- in ere hersteld als Belgisch beloftenkampioene

De Limburgse Laura Verdonschot werd gisteren aan de Lacs de l'Eau d'Heure gehuldigd als... Belgisch veldritkampioene bij de beloften. Mooie geste van de KBWB, toch? Al had het misschien nog mooier gekund als ook de pers daar op de hoogte van was geweest...

Eigenlijk is het vooral toeval dat u dit stukje leest. Omdat we gisteren op het Belgisch wegkampioenschap aanwezig waren. En omdat we plots in de luidsprekers hoorden dat Laura Verdonschot, Shana Maes en Alicia Franck op het podium geroepen werden. Onze eerste reactie: 'Tiens, wat een vreemd podium na dit loodzware BK."

Tot bleek dat er meer achter zat. We weten ondertussen al een tijdje dat Laura Verdonschot na de schorsing -met terugwerkende kracht- van Femke Van Den Driessche de echt Belgische beloftenkampioene in het veld was. Dat zowel zij als de nieuwe nummers twee en drie gisteren gehuldigd zouden worden, wisten blijkbaar alleen de betrokkenen. Zij werden op de hoogte gebracht via een mailtje.

De essentie is uiteraard dat de betreffende meisjes toch 'officieel' hun podiumceremonie hebben gekregen. Daarmee lijkt gerechtigheid geschied. Al had het toch nog leuker geweest indien dit moment van eerherstel ook vooraf werd gecommuniceerd.

Tekst: Nico Dick / Foto: ©Photopress-M.VanHecke




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!