Finish voortaan bovenóp mythische Koppenberg

Finish voortaan bovenóp mythische Koppenberg

De Koppenberg krijgt in 2016 een nog belangrijkere rol in de jaarlijkse veldrit in Oudenaarde. De aankomststreep van de Koppenbergcross wordt voortaan getrokken pal op de top van de mythische kasseihelling.

De Sint-Pietersvrienden, organisatoren van de jaarlijkse Koppenbergcross, schuiven de renners een totaal vernieuwde omloop voor de wielen waarbij de Koppenberg een prominentere rol krijgt.

De finishlijn wordt voortaan getrokken helemaal op de top van de Koppenberg, pal op het einde van misschien wel de bekendste kasseistrook van het land. Ook de start van de veldrit verhuist, en dat naar de voet van de Koppenberg, met zicht op de steile streep kasseien. Tussen start en finish zullen uiteraard ook de weides op de flanken van de steile helling in Melden een belangrijke rol behouden.

25-jarige jubileum Koppenbergcross

Met de verhuis van de finish vieren de Sint-Pietersvrienden trouwens ook het 25-jarige jubileum van de Koppenbergcross. "In 1991 verhuisden we onze veldrit van het vlakke Eine naar de Bult van Melden, en ook toen lag de aankomststreep bovenop de top van de Koppenberg", aldus de organisatie. De winnaar van toen, Peter Van den Abeele, bekleedt intussen een hoge functie bij de internationale wielerfederatie UCI. Na twee aankomsten boven verhuisden de Sint-Pietersvrienden indertijd hun finishboog naar de vlakte aan de voet van de Koppenberg. De komende weken en maanden werkt de organisatie de vernieuwde omloop verder uit en worden alle logistieke vraagstukken opgelost. Het volledige parcours anno 2016 wordt in de aanloop van het veldritseizoen voorgesteld. De Koppenbergcross is dit jaar geprogrammeerd op dinsdag 1 november en is de tweede manche van de DVV Verzekeringen Trofee, de opvolger van de bpost bank trofee.


Foto©Photopress / Tekst BartDesmet



Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!