Veldritkampioenen Van Aert en Van der Haar in ZLM Toer

Veldritkampioenen Van Aert en Van der Haar in ZLM Toer

Morgenavond gaat in het Nederlandse Goes de Ster ZLM Toer van start. Daarbij enkele veldrijders: wereld- en Belgisch kampioen Wout van Aert en zijn ploegmaats Tim Merlier en Rob Peeters, net als Europees kampioen Lars van der Haar. In de proloog is het vooral uitkijken naar Van Aert.

Straf deelnemersveld, morgen in Goes. Met onder meer Tom Boonen, André Greipel en Marcel Kittel, om maar een paar namen te noemen. Ook van de partij: Wout van Aert, die in de voorbije Baloise Belgium Tour vriend en vijand verraste in de proloog. Kan de veldritwereldkampioen opnieuw stunten?

"Dat zou al straf zijn", klinkt het voorzichtig op zijn website. "Maar ik ga in elk geval mijn best doen. Afhankelijk van de proloog zal ik achteraf beslissen of ik probeer mee te doen voor het eindklassement." Van Aert wil zich vooral testen in de zaterdagrit, wanneer het peloton van Verviers naar La Gileppe trekt. Voor de Lillenaar een belangrijke test richting het BK van binnen anderhalve week.

"Nooit eerder zo hard gewerkt in de zomer"

"Ik heb na de Ronde van België hard gewerkt om mijn vormpeil nog op te krikken. Ik heb nog nooit zo hard getraind in functie van een wegkoers. Dat kan eventueel wel als gevolg hebben dat het me aan wat frisheid ontbreekt, de komende vijf dagen. Maar dat is ingecalculeerd. We zien wel waar we uitkomen."

Van Aert heeft trouwens nog een extra ambitie, vertelt hij "Zowel donderdag, vrijdag als zondag is er een grote kans dat er gesprint wordt. In deze etappes zou ik graag iets terugdoen voor Tim Merlier. Hij is snel en bewees in de Ronde van Limburg dat hij goed op dreef is. Wie weet kan hij zich eens meten met de toppers..."

Van der Haar van Dauphiné naar ZLM

De rappe Tim Merlier is dus de tweede crosser waar we naar uitkijken. Rob Peeters rijdt de ZLM Toer vooral in functie van zijn veldritseizoen. Vorig jaar ging de Desselnaar naar huis met de bergtrui, maar daar heeft hij dit seizoen zijn zinnen niet op gezet. "Ik ben bewust iets minder goed dan een jaar geleden. Ik zit nu vooral in een opbouwfase. En daarin is deze vijfdaagse zeker belangrijk."

Lars van der Haar tot slot is nog steeds de enige fulltime veldrijder die bij een WorldTourteam rijdt. Zo was hij vorige week nog actief in de Dauphiné, waarin hij het niet eens zo slecht deed. Verwacht wordt dan ook dat de Europese kampioen zich onderweg een paar keer laat opmerken.

Morgen gaat de eerste van start om 18u. De proloog is iets meer dan zes kilometer lang. Donderdag wordt gestart en gefinisht in Oss, vrijdag in Buchten. Zaterdag komt de ZLM Toer even onze richting uit met start in Verviers en aankomst bovenop het stuwmeer van La Gileppe. Zondag tot slot eindigt deze vijfdaagse in Boxtel.

Tekst: NicoDick / Foto: ©GlennCoessens




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!