Marlux-ploegleider Danny De Bie tevreden over wegdebuut

Het team Marlux-Napoleon Games maakte gisteren zijn wegdebuut in de GP Criquielion, een 1.2-wedstrijd over hoofdzakelijk Waalse wegen met aankomst in Deux-Acren. Op één renner na zag een tevreden ploegleider Danny De Bie zijn team de wedstrijd uitrijden.

Zowat half februari geraakte bekend dat Danny De Bie ploegleider zou worden bij Marlux-Napoleon Games. De GP Criquielion was gisteren zijn eerste wedstrijd 'in functie' en meteen ook het wegdebuut van het team. In hun rentree in competitie was het opzet om competitieritme op te doen met het oog op wat volgt.

"Onze renners hebben gedaan wat belangrijk was: hun wedstrijd uitrijden", evalueert Danny De Bie op de teamwebsite. "Op belofte Elias Van Hecke na moest niemand opgeven. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een massaspurt, maar in de slotfase ontstond er een massale valpartij waardoor onze jongens voet aan grond moesten zetten. Van ons viel enkel Thomas Joseph, maar hij kwam zacht terecht in het gras." Michael Vanthourenhout kwam als eerste van de ploeg over de finish op een 64ste plaats.

De zege in de GP Criquielion ging naar Timothy Dupont van Veranda's Willems Cycling Team, de ploeg waarvan Gianni Vermeersch (120ste) de kleuren mee verdedigt op de weg tot 15 september. Eerste veldrijder werd Tim Merlier van Crelan-Vastgoedservice op een 15de plaats. De volledige uitslag vinden jullie hier.

Tekst: Bart Desmet / Foto: ©Photopress.be