Lars Boom: 'Terugkeer naar het veld? Alles ligt nog open, maar kans is klein'

Lars Boom: 'Terugkeer naar het veld? Alles ligt nog open, maar kans is klein'

Telenet-Fidea -met name sportief manager Sven Nys- had flink wat interesse in de komst van Lars Boom, vertelde hij ons in februari. Boom ontkende dat de 'liefde' wederzijds was en liet zelfs optekenen dat hij wegrenner blijft. "Toch speelt een terugkeer nog steeds een beetje in mijn achterhoofd", bekent hij nu. "Al is de kans voorlopig klein."

Het was in Hoogstraten, tijdens de voorlaatste manche van de Superprestige, dat Sven Nys ons toevertrouwde dat Lars Boom interesse had in een terugkeer naar het veld. En dat Nys het op zijn beurt zag zitten om hem onderdak te bieden bij Telenet-Fidea. "We hebben al een eerste contact gehad, maar er is nog niets concreet", klonk het.

Boom ontkende. Misschien wel begrijpelijk, want de Nederlandse ex-wereldkampioen was toen uiteraard in volle voorbereiding op het voorjaar en ligt -nog steeds trouwens- onder contract bij Astana. Het bleef dan ook lange tijd stil rond 'Boom vs Telenet-Fidea'. Tot de Vlijmenaar onlangs te kennen gaf dat er géén terugkeer naar het veld komt. Vreemd, vonden wij.

"Kan Ronde of Parijs-Roubaix winnen"

Vandaag was Boom -samen met onder meer Tom Boonen en Tim Wellens- één van de publiekstrekkers op het eerste dernycriterium in Hamme-Zogge. Het ideale moment dus om de Nederlander zelf eens te polsen. En die schiep met plezier duidelijkheid. "Ik heb inderdaad een terugkeer naar het veld overwogen", klinkt het.

"Maar ik heb het voorbije voorjaar ook ervaren dat ik nog steeds in staat ben om een klassieker als de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix (dit jaar werd hij ziek, red) te winnen. Dat maakt de zaak een stuk gecompliceerder. Het zou zonde zijn om zo een kans te laten liggen."

"Minstens 15 keer in het veld"

Of het dan een uitgemaakte zaak is dat we hem niet meer terugzien in het veld? "Dat nu ook weer niet. Sowieso ben ik zinnens om deze winter een vijftiental wedstrijden te rijden. Vorige winter ging ik zes keer van start. Straks wil ik toch iets meer komen crossen. Tenminste, als dat opnieuw mag van Astana. En van mijn -eventuele- nieuwe team. Let wel: ik ben geen vragende partij om Astana te verlaten. Maar ik ben nu eenmaal einde contract."

"Maar een overstap naar Telenet-Fidea wordt moeilijk", vult hij nog aan. "Continentale teams kunnen namelijk niet van start in de topklassiekers. Maar zeg nooit, nooit. Alles ligt nog open voor 2017, maar de kans is inderdaad klein." Misschien moet Telenet-Fidea maar een procontinentaal team worden? Dan kan Boom zowel in het veld als op de weg de topkoersen rijden. "Wie weet?", besluit hij met een typische Boom-knipoog.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!