Veldrittalent Alessio Dhoore hangt fiets aan de haak

Veldrittalent Alessio Dhoore hangt fiets aan de haak

Alessio Dhoore (18) stopt met wielrennen. Het West-Vlaamse talent kan zich naar eigen zeggen niet meer motiveren en moddert al een tijdje aan. De voormalige Belgische nieuwelingenkampioen verhuisde deze winter nog van Telenet-Fidea naar het jongerenteam van Crelan-Vastgoedservice.

De Bruggeling is vooral eerlijk op zijn Facebook-pagina: "Na lang nadenken heb ik beslist met onmiddellijke ingang een punt achter mijn wielercarrière te zetten", begint hij. "Voor velen onder jullie een verrassing, voor mij echter een logisch besluit na veel twijfel. Al meer dan een jaar heb ik het bijzonder moeilijk om me te motiveren en me op te laden. Ik heb dit een tijdlang kunnen camoufleren met mijn talent. En als ik toch eens een goed resultaat neerzette, hoopte ik op beterschap. Maar bij een nieuwe tegenslag liet ik het opnieuw hangen. Zo kon het niet langer."

Belgisch nieuwelingenkampioen

"Uit respect voor mijn ouders -die jarenlang in mij investeerden-, mijn familie, mijn team en mijn supporters heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt. Ik sluit mijn veldritloopbaan weliswaar af met positieve gevoelens: de vele vrienden ik maakte, de steun die ik van iedereen kreeg (zelfs toen het minder ging) en de mooie resultaten die ik de voorbije jaren boekte, zullen mij altijd bijblijven."

Dhoore werd onder meer Belgisch kampioen bij de nieuwelingen en gold als een van 's lands grootste talenten. Vooral zijn technische vaardigheden waren opmerkelijk. Vorige winter verhuisde hij nog van Young Telenet-Fidea naar Acrog-Balen BC, het opleidingsteam van Crelan-Vastgoedservice. Begin januari won hij nog de juniorenwedstrijd in Leuven, werd hij 4de op het BK in Lille en werd hij geselecteerd voor het WK in Heusden-Zolder. In september zou hij de stap naar de beloften zetten.

Goede doel

Alessio besluit op zijn Facebookpagina trouwens met een bijzonder mooi gebaar. De opbrengsten van zijn eetfestijn van een paar weken geleden schenkt hij integraal aan het goede doel: VZW Oranje, een stichting voor gehandicaptenzorg in Maldegem.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!