Amerikaan Logan Owen wint Luik-Bastenaken-Luik U23 na 160 km in de aanval

Amerikaan Logan Owen wint Luik-Bastenaken-Luik U23 na 160 km in de aanval

Dat Logan Owen meer kan dan veldrijden, wisten we al even. Maar vandaag deed de pas 21-jarige Amerikaan zijn reputatie nog meer eer aan door de U23-editie van Luik-Bastenaken-Luik te winnen. De vraag is maar hoe lang we Owen nog in het veld zullen zien...

Na enkele Amerikaanse beloftentitels in het veld, probeerde Logan Owen -toen nog 20- het de voorbije winter bij de profs, waar hij meteen een derde plaats pakte, achter Jeremy Powers (32) en Stephen Hyde (28). Op het WK in Heusden-Zolder kwam hij opnieuw bij de beloften uit en werd licht ontgoochelend dertiende.

Maar in het verleden bewees Owen -die in het Axeon-Hagens Bermanteam van Axel Merckx rijdt- dat hij ook op de weg zijn streng kon trekken. In 2013, toen nog bij de junioren, viel hij ons een eerste keer op met een 2de plaats in het eindklassement van de Vredeskoers, een Tsjechisch Nations Cup-manche. En in de Koksijdse Keizer der Junioren werd hij tweede in het bergklassement. Bevestiging kwam er nog hetzelfde jaar, toen hij eind december vierde werd op het WK in Firenze. Jawel, gewonnen door ene Mathieu van der Poel.

4de op WK junioren in Firenze

Als eerstejaarsbelofte liet hij zich opmerken met een achtste plaats in Parijs-Roubaix (U23). En dit jaar lijkt de Amerikaan helemaal door te breken. Vorige zaterdag miste hij maar net de top tien (11de) in de beloftenversie van de Ronde van Vlaanderen, vandaag won hij zowaar Luik-Bastenaken-Luik.

"Dit is een droom die uitkomt", vertelde Owen na afloop aan Directvelo.com. "Al had ik wel superbenen. Ik denk niet dat ik me ooit al zo goed heb gevoeld sinds ik fiets." Straf om weten, Owen was de laatste overblijver van een kopgroep van twaalf dat op meer dan 160 kilometer van de finish ontstond. De laatste kilometer van de wedstrijd werkte hij solo af. "Het was wel een sterke kopgroep", aldus de de Amerikaan nog. "Allemaal solide jongens. In de finale heb ik afgezien. Normaal ben ik eerder een 'puncher'. Nu moest ik mijn tijdrittalent bovenhalen in de slotfase. Maar ik heb standgehouden en dat is het belangrijkste."

Foto: ©Kristof Bruers / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!