'Sven, het laatste jaar' nog één week extra in de zaal

'Sven, het laatste jaar' nog één week extra in de zaal

Het cinemasucces van de docufilm over Nys’ laatste seizoen krijgt een verlengstuk. Kinepolis besliste eind vorige week om 'Sven, het laatste jaar' nog een week extra te vertonen. Bovendien zendt Canvas vanavond de docu ook uit op televisie.

“Breaking news”, aldus regisseur Jan Vandermotte op zijn Facebook-pagina. 'Sven, het laatste jaar' wordt met één week verlengd in de cinemazalen!” De reden? Het succes van de docufilm over het laatste seizoen van het veldriticoon. Afgelopen week ging de langverwachte documentaire in première en over heel Vlaanderen leverde dat toch wel een paar uitverkochte zalen op.

“Het is dan ook een uniek project in de veldritwereld”, probeert Nys een verklaring te vinden voor het succes. “Supporters zijn nieuwsgierig en willen mijn leven eens vanuit de andere kant bekijken. Wel, ik kan hen garanderen dat ze gaan ontdekken hoe ik écht ben. Kijkers krijgen een betere blik op mijn leven dat dat ze de afgelopen 20 jaar gewoon zijn geweest.”

Het verlengstuk op de cinemavertoningen is vooral een uitgelezen kans voor degenen die de film nog niet op het grote doek hebben gezien. Van woensdag 9 maart tot dinsdag 15 maart zullen zeven bioscopen de Nys-docu opnieuw vertonen.

Maar ook de niet-fervente cinemagangers hoeven niet te treuren. Vanaf maandagavond zendt Canvas de docufilm in twee delen uit als ode aan de recordkampioen. Om 21:05u wordt het eerste deel uitgezonden, een week later volgt deel twee op hetzelfde uur. Al is Vandermotte overtuigd: 'op tv heb je toch niet datzelfde inlevingsvermogen als op het grote doek in de cinemazaal.'


Het programma van woensdag 9 tot dinsdag 15 maart:

















Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!