VIDEO: Mathieu van der Poel klopt Van Aert na beklijvend duel

VIDEO: Mathieu van der Poel klopt Van Aert na beklijvend duel

Mathieu van der Poel heeft zijn revanche beet. In Hoogstraten, in de voorlaatste manche van de Hansgrohe Superprestige haalde Van der Poel het na een beklijvend duel van wereldkampioen Wout van Aert. Die doet wel een goede zaak in het klassement. Tom Meeusen werd derde.

Het was Van der Poel die na de traditionele schermutselingen in de beginfase de aanvalstrom luidde. Wout van Aert zag het gevaar en dichtte de kloof. Iets waarin wat later ook nog Tom Meeusen zou slagen. De Essenaar maakte handig gebruik van zijn technische vaardigheden om na elke balkenpassage opnieuw in het wiel van de twee hoofdrolspelers te geraken.

Maar de Telenet-Fideakopman speelde té veel accordeon om het langer dan tot halfkoers voorin uit te zingen. Eens te meer bleek dat Wout van Aert en Mathieu van der Poel dit seizoen té sterk zijn voor de verzamelde concurrentie. De twee maakten er een beklijvend duel van, dat pas in de slotronde zou beslist worden. Al had Van Aert al een paar keer keer een gaatje moeten dichten.

Van Aert vermoeid

En toen Van der Poel in de eerste helft van die laatste ronde opnieuw enkele lengtes pakte, moest de kersverse wereldkampioen lijdzaam toezien hoe de achterstand meter per meter groter werd. “De vermoeidheid sloeg toe”, aldus Van Aert. “Mathieu was de beste.”

De kopman van het BKCP-Corendonteam haalde het uiteindelijk met een vijftiental seconden voorsprong op Van Aert, Meeusen moest een kleine minuut toegeven. Sven Nys pakte de vierde plaats en wipt in het tussenklassement over Kevin Pauwels, die in Hoogstraten vrede moest nemen met een elfde plaats. Laurens Sweeck maakte de top vijf vol.

Reactie Van der Poel in onderstaande video




Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick / Video: ©JulienGielen




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!