Sven Nys sluit carrière af met 50 WB-zeges. 'Vandaag meer verwacht'

Sven Nys sluit carrière af met 50 WB-zeges. 'Vandaag meer verwacht'

"Bedankt Hoogerheide voor de fijne ontvangst. Laatste Wereldbeker. 50 zeges. Hier stopt het." Tot zover de tweet van Sven Nys na zijn allerlaatste WB-manche uit zijn carrière. Al had hij er vandaag veel meer van verwacht. "Het is nu duidelijk. Een podium zal er op het WK niet inzitten."

Sven Nys sprak voor de aftrap van de slotmanche van de Wereldbeker klare taal. "Dit is een parcours waar ik al lang naar uitgekeken heb. Mijn ding. Hier wil ik voor het podium gaan. Lukt het me hier niet, dan zal ik ook in Heusden-Zolder geen rol van betekenis spelen in de strijd om de wereldtitel."

Dik een uur later werd Nys als dertiende afgevlagd. Daar zat een valpartij voor iets tussen. Maar ook zonder was Nys nooit in aanmerking gekomen voor het podium. Na afloop werd hij door de organisatoren van de GP Adrie van der poel gehuldigd voor zijn carrière. Maar Nys bleef vooral ook eerlijk.

"Eerlijk parcours"

"Ja, ik had hier meer van verwacht. Maar dit is een eerlijk parcours, dus is de conclusie simpel: ik ben niet goed genoeg. Tot Namen deed ik mee voor winst in de Wereldbeker. Sinds dan loopt het niet meer naar wens."

Nys trok zijn conclusie meteen door richting het WK van volgende week in Heusden-Zolder. "Op zeven dagen tijd kan ik geen wonderen verrichten. Een podium of een titel zit er niet in. "

Hij ontkent niet dat Van der Poel dé topfavoriet wordt in de strijd om de regenboogtrui. "Het wordt niet eenvoudig Mathieu te kloppen. Maar Wout van Aert moet blijven uitgaan van zijn eigen sterkte. En als het even kan, zal ik hem daar graag bij helpen. Daar voel ik me niet te beroerd voor."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!