Van Aert grijpt Belgische titel voor eigen volk

Van Aert grijpt Belgische titel voor eigen volk

Wout van Aert heeft zijn eerste Belgische titel beet. De topfavoriet haalde het voor eigen volk na een indrukwekkende solo. “Dit is met niets te vergelijken”, aldus de nieuwe kampioen.

Een zichtbaar geëmotioneerde Van Aert (21) viel na de finish zijn vriendin Sarah in de armen. “Dat is mijn karakter. Ik heb soms misschien een grote mond, maar ik heb ook een klein hartje”, klonk het op de persconferentie. “Deze overwinning is met niets te vergelijken. Ik heb dit seizoen al veel mooie zeges behaald, maar hier wilde ik de kers op de taart zetten. Daarom was ik zo emotioneel.”

Valpartij

Van Aert maakte er voor eigen volk een langgerekte solo van. Tom Meeusen en Laurens Sweeck drongen even aan, maar tevergeefs. Ook een valpartij kon de renner van Crelan-Vastgoedservice niet uit zijn lood slaan. “Ik ben rustig gebleven. Vorig jaar in Erpe-Mere liet ik na die materiaalpech het hoofd een beetje hangen, maar mentaal ben ik sterker geworden. Na die val sprong ik weer op mijn fiets en ik had snel door dat mijn voorsprong weer opliep.”

“Ik had gewoon superbenen vandaag. Dat merkte ik al in de eerste ronde toen Laurens stevig doortrok en ik probleemloos het gat kon dichten. Ik wist in mijn hoofd wanneer ik mijn aanval zou plaatsen en de eerste bleek meteen de goeie. Ik had eigenlijk geen enkel moment het gevoel dat ik kon verliezen.”

Eerste titel

Voor Van Aert is het zijn allereerste Belgische titel. Ook in de jeugdcategorieën greep hij nooit de nationale trui. “Er werd vaak gezegd dat ik geen kampioenschapsrenner ben, maar op het WK in Hoogerheide versloeg ik wel Mathieu van der Poel in eigen land. Zelf was ik daar dan ook niet echt mee bezig.”

Met het oog op het wereldkampioenschap in Zolder heeft Van Aert op het BK alvast een extra dosis vertrouwen getankt. “Maar deze prestatie zegt niet veel over Zolder. We hebben in de wereldbekerwedstrijd al gezien dat de omloop daar een speeltuin is voor die twee Nederlanders. Zij zijn daar de topfavorieten.
Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NielsRouvrois

Alle uitslagen van de beloften, dames en elite heren vinden jullie via onze kalenderpagina






Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!