Sanne Cant pakt in eigen Lille zevende opeenvolgende titel

Sanne Cant pakt in eigen Lille zevende opeenvolgende titel

Geen verrassing op het Belgisch kampioenschap voor dames in Lille. Topfavoriete Cant rekende voor eigen volk af met Ellen Van Loy, kwam solo over de finish en pakte zo haar zevende titel op rij. De bronzen medaille hangt rond de nek van Loes Sels.

De waardeverhoudingen werden al snel duidelijk. Net zoals de voorbije weken staken Cant (Enertherm-BKCP) en Van Loy (Telenet-Fiea) ver boven de rest uit. Een strijdvaardige Loes Sels (Telenet-Fidea) kon nog even aanpikken, maar moest halfweg de rol lossen. In de voorlaatste ronde kraakte ook Van Loy onder het tempo van Cant.

“Ik wist dat panikeren vandaag weinig zin had. Dit is een parcours waar het moeilijk is om een groot verschil bij elkaar te fietsen”, aldus de kersverse kampioene. “Het was belangrijk om het tempo hoog te houden en de rest onder druk te zetten. In de voorlaatste ronde kon ik een kleine voorsprong nemen en dat bleek voldoende.”

Winnen in eigen dorp

Of Cant het na zeven titels nog warm krijgt van zo’n nationale trui? “Toch wel. Zeker omdat ik hier voor eigen volk win. Dat is heel speciaal. Zoiets gebeurt zelden of nooit. De mensen spreken je aan in de winkel en je voelt dat het leeft.”

Cant heeft dit seizoen al twee kampioenschappen op zak en daar kan in Zolder nog een derde bijkomen. “Het zou voor België heel leuk zijn als de wereldkampioenentrui voor vrouwen eens in eigen land blijft. Dat Ellen momenteel zo sterk voor de dag komt, is heel mooi. Vroeger werden we onder de internationale top geplaatst. Nu zijn wij de internationale top.”

Van Loy: ‘Had een goeie dag’

Van Loy had weinig problemen om zich neer te leggen met haar tweede plaats. “Maar met minder was ik wel niet tevreden geweest”, klonk het. “Ik had vandaag een goeie dag, maar Sanne ook. Ik heb geprobeerd haar te volgen. In de slotronden was het buigen of barsten.”

“Misschien begon ik te snel achterom te kijken, maar ik zag Sanne meter per meter verder wegrijden. Met mijn conditie richting WK kan ik alleen maar tevreden zijn. Of ik nog kan verbeteren? Dat hoop ik natuurlijk, maar ik zal het in Zolder moeten doen met de benen die ik heb.”

Sels: ‘Blij met brons’

Met Sels had Telenet-Fidea nog een tweede vrouw op het podium. De tweevoudige Belgische kampioene kon alleen maar lachen. “Ik ben heel blij met brons. Zeker achter zo’n twee toppers. Dit doet veel deugd na de vele ereplaatsen van de voorbije weken.”

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NielsRouvrois

Alle uitslagen van de beloften, dames en elite heren vinden jullie via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!