Onfortuinlijke Eli Iserbyt likt zijn wonden: 'schade valt mee

Onfortuinlijke Eli Iserbyt likt zijn wonden: 'schade valt mee

Het BK van Eli Iserbyt was voorbij voordat het goed en wel begon. De eerstejaarsbelofte uit Bavikhove was het slachtoffer van een massale val bij de start. Een opgave was het gevolg. “Gelukkig valt de schade mee”, klonk het achteraf.

Iserbyt ging vlak na de start onderuit en kreeg zowat het hele peloton over zich heen. De ravage was zo groot dat de wedstrijd werd stilgelegd. Een kwartier later volgde een nieuwe start, maar zonder Iserbyt. De 18-jarige Bavikhovenaar droop af richting Rode Kruis. “Maar de schade valt gelukkig mee. De ellenbogen doen zeer en ik heb ook last va mijn heup. Ik heb niets gebroken en moet niet naar het ziekenhuis”, vertelde Iserbyt, die zich naar eigen zeggen goed voelde vooraf. “Tijdens de opwarming vond ik meteen de goeie benen. Ik had veel vertrouwen en ik denk dat ik dicht had kunnen eindigen. Het zag er eigenlijk twee seconden heel goed uit.”

"Beelden spreken voor zich"

Over de valpartij zelf had Iserbyt een duidelijke mening. “Het is jammer dat sommige jongens niet rechtdoor kunnen starten. Over wie ik het heb? Ik denk dat de beelden voor zich spreken. Ik ben de voorbije weken al een paar keer gevallen, maar vandaag was het zeker niet mijn fout. Zelf kon ik niet van mijn lijn afwijken want ploegmaat Quinten (Hermans, red.) reed rechts van mij en ik wilde hem niet ten val brengen. Ik ging als eerste tegen de grond en de rest viel over mij.”

"Maandag examen"

Onder het motto ‘een ongeluk komt nooit alleen’: Iserbyt heeft maandag zijn eerste examen. “Inleiding in de rechtswetenschappen”, aldus de rechtenstudent. “Maar ik denk niet dat ik vandaag mijn cursus nog opendoe. Het examen is om 14u dus ik heb morgenvoormiddag nog tijd. De zeshonderd pagina’s zitten normaal gezien ook al in mijn hoofd. Al hoop ik dat ze er bij die val niet zijn uitgevallen (lacht).”

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NielsRouvrois


Alle uitslagen vinden jullie via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!