Tweedejaarsnieuweling Arno Van Den Broeck verlengt titel voor eigen volk

Tweedejaarsnieuweling Arno Van Den Broeck verlengt titel voor eigen volk

Lillenaar Arno Van Den Broeck kroonde zich zonet tot Belgisch kampioen bij de tweedejaarsnieuwelingen. Voor eigen volk rondde hij het Enertherm-BKCP overwicht af in de sprint tegen Niels Vandeputte. Vince Van Den Eynde pakte het brons.

Met zijn zessen kleurden ze de beginfase: het Lares-Doltciniduo Lloyd Sprangers en Gerben Kuypers, het Enerthermduo Niels Vandeputte en Arno Van Den Broeck, Vince Van Den Eynde (Acrog-Balen BC) en Andres Verdonck (Molenspurters Meulebeke). Dat zestal werd naarmate de wedstrijd vorderde herleid tot een trio. Door valpartijen moesten Sprangers, Kuypers en Verdonck afhaken.

Voorin leek Van Den Eynde -poulain van Niels Albert- over de sterkste papieren te beschikken, maar in volle finale liet hij zich in de zandstrook toch ringeloren door de twee Enerthermploegmaats. In de laatste hectometers nam Van Den Broeck het voortouw en in een langgerekte sprint hield hij zijn ploegmaat keurig af.

"Hier heel seizoen naar toegeleefd"

Voor Van Den Broeck zijn tweede opeenvolgende titel. En daar was het Lilse publiek uiteraard tevreden mee. "Mijn titel verlengen voor eigen publiek is uiteraard een droomscenario", reageerde de Belgische kampioen. "Dit BK was al een doel van voor het seizoen en daar heb ik naar toegewerkt."

Toch verliep de wedstrijd door die vele valpartijen niet zoals gepland. "Onder meer Niels kwam ten val, maar die kwam terug aansluiten. Eigenlijk moest je de hele wedstrijd lang de concurrentie goed in het oog houden. Ik wilde ook niet echt rekenen op mijn eindsprint. Beter om toch met een kleine bonus de laatste rechte lijn in te duiken. Daarom gaf ik vanaf de laatste zandstrook echt alles. Maar Niels bleef er wel aanhangen."

Vandeputte en Van Den Eynde: "Beste man in koers won"

Niels Vandeputte was blij met het zilver. "Dit was het hoogst haalbare. Zeker na die valpartij. Ik kon wel snel weer opstaan en de kloof dichten, maar je verspeelt er toch wel krachten mee. Misschien verlies ik daardoor wel de wedstrijd, maar vallen hoort er nu eenmaal bij. In de slotfase miste ik de power om Arno het leven echt zuur te maken."

Vincen Van Den Eynde baalde. "Ik probeerde een paar keer die twee ploegmaat er af te rijden. Dat lukte echter niet. En toen ik in de finale even van de fiets moest, was het kwaad geschied. Daar heb ik de titel verspeeld. Die tien meter kreeg ik niet meer dicht. Maar ik moet tezelfdertijd ook toegeven dat met Arno Van Den Broeck de beste man in koers de titel pakt. Daar is weinig discussie over."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick

Alle uitslagen vinden jullie via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!