BK eerstejaarsnieuwelingen: Yente Peirens klopt ploegmakker Witse Meeussen

BK eerstejaarsnieuwelingen: Yente Peirens klopt ploegmakker Witse Meeussen

De nationale titelstrijd bij de eerstejaarsnieuwelingen is geëindigd in een bloedstollende finale. Daarin haalde de West-Vlaming Yente Peirens het van Witse Meeussen en Michael Bervoets. Goud en zilver dus voor Lares-Dolticini.

Het was vrij snel duidelijk dat het Lares-Doltciniduo Peirens-Meeussen de sterkste renners in koers waren. Michael Bervoets kwam de twee onderweg wel eens vergezellen, iets waar ook Jelle Vermoote even in slaagde, maar in volle finale waren het opnieuw de mannen van ploegleider André Tummeleer die het verschil maakten.

In een bloedstollend duel slaagde Yente Peirens er uiteindelijk in Witse Meeussen van zich af te schudden. Peirens finishte solo met een tiental meter voorsprong op zijn ploegmaat. Bervoets behield vlotjes zijn derde plaats, voor Vermoote en de uit de achtergrond teruggekeerde Ryan Cortjens, vooraf bestempeld als één van de topfavorieten. Cortjens kampte in de eerste ronde met kettingproblemen.

"Witse was mijn topfavoriet"

Voor Yente Peirens was het pas zijn tweede seizoenszege. Zelf vond hij zijn winst behoorlijk verrassend. "Eigenlijk was Witse mijn topfavoriet. Maar ik ben er uiteraard ook zelf vol voor gegaan. Eigenlijk zaten we vrij snel in een comfortabele positie. Michael Bervoets kwam wel aansluiten, maar hij hing toch aan de rekker."

"Waarna het in de slotronde echt hard tegen hard ging", gaat de Desselgemnaar verder. "Van tactiek tussen Witse en ik was geen sprake. Het was elk voor zich. Toen Witse even struikelde op de laatste trap, wist ik dat ik gewonnen spel had."

Peirens heeft al een aantal provinciale truien in de kast liggen, maar het is zijn eerste tricolore. "Vorig jaar bij de aspiranten bakte ik er niets van. En of ik blij ben dat het mij vandaag wel lukt."

Meeussen ontgoocheld

Groot contrast trouwens met Witse Meeussen. "Ik woon in Vlimmeren, een buurgemeente van Lille, en had toch wel mijn zinnen gezet op dit BK. Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Gelukkig wint een ploegmaat. Als de titel dan toch niet voor mezelf is, dan gun ik het Yente van harte."

Michael Bervoets nam vrede met het brons. "De top twee was gewoon dat tikkeltje sterker. Als ex-BMX'er kon ik telkens opnieuw aansluiten in de lussenzone. Techniek is één van mijn grootste troeven. Maar uiteindelijk leg ik me neer bij die derde plaats. Meer zat er niet in, denk ik.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick

Alle uitslagen vinden jullie via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!