BK: Vanthourenhout en Vermeersch: 'Kevin Pauwels is absolute kopman, maar...'

BK: Vanthourenhout en Vermeersch: 'Kevin Pauwels is absolute kopman, maar...'

Geen discussie bij Marlux-Napoleon Games. Zowel Gianni Vermeersch als Michael Vanthourenhout zijn duidelijk: 'Kevin Pauwels is de absolute kopman'. Al maakt Vanthourenhout een bemerking: 'Ik hoop dat Kevin eerlijk is mocht hij geen goede benen hebben.'

De strategie bij het team van ploegleider Mario De Clercq is duidelijk: Kevin Pauwels is kopman. Pauwels alleen. Een trapje lager staat Klaas Vantornout. "En nog een trapje lager kom ik", verduidelijkt Michael Vanthourenhout. "Dus onze eerste taak is Kevin zoveel mogelijk vooraan te houden. Pauwels is nu eenmaal geen wringer, dus moeten we hem daar een handje helpen en hem af en toe eens naar voor brengen."

Ploegmaat Gianni Vermeersch bevestigt: "Zeker in de beginfase zal ik doen wat de ploegleiding me opdraagt. Zowel Kevin als Klaas staan een trapje hoger. En inderdaad, zelfs Michael kan zondag verrassen. Ikzelf? Dromen mag altijd. Je weet nooit hoe zo een koers verloopt. Maar het ploegbelang primeert."

De Panne

Vermeersch bleef de voorbije week in eigen gouw trainen. Lille zag hij niet van dichtbij. "Ik had geen zin om een paar uur in de file te staan voor een training van een uur. Dan verkoos ik mijn veldtraining af te werken in De Panne, op een aangelegd BLOSO-parcours. Ideaal en best vergelijkbaar."

Michael Vanthourenhout zocht samen met Kevin Pauwels de zon op Mallorca op. "Na Baal reden we door naar Keulen, om 's anderendaags naar Mallorca af te reizen. We fietsten er in prachtig weer. Ideaal was het. We werkten twee intensieve trainingen af, daarna deden we het wat rustiger aan. Woensdag vlogen we opnieuw naar huis, gisteren verkende we nog het parcours in Lille."

"Eerlijkheid"

De jongste van de Vanthourenhout-broers stelt zich dan wel in functie van de ploeg, toch heeft hij één bemerking. "Ik hoop dat we tijdens de wedstrijd goed communiceren. Ik offer me graag op, maar in het geval Kevin niet de beste benen zou hebben, hoop ik dat hij dat eerlijk vertelt en ik eventueel zelf iets kan proberen..."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!