BK junioren: Jappe Jaspers tegen de rest

BK junioren: Jappe Jaspers tegen de rest

"Ik heb maar één doel, en dat is winnen." Aan het woord: Jappe Jaspers. De junior van Enertherm-BKCP is morgen om 15u de topfavoriet. Tegenstand komt onder meer van een aantal Young Telenet-Fideaboys en een paar Acrog-Balen BC-renners, waaronder Dhoore en Bauters.

Op de website van zijn team spreekt Jappe Jaspers duidelijke taal. "Ik heb maar één doel en dat is winnen”, klinkt het vol vertrouwen. “Ik heb de voorbije maanden bewezen dat het mogelijk is om kampioen te worden.” Daarmee heeft Jaspers het ongetwijfeld bij het rechte eind. In de belangrijkste confrontaties van het jaar stond hij er. Niet toevallig is hij leider in de Wereldbeker en co-leider in de Superprestige.

Daartegenover staat dat Jaspers ook niet ónklopbaar is geweest gedurende de voorbije maanden. Dus houdt hij toch maar beter enkele tegenstrevers in het oog. We denken daarbij aan Alessio Dhoore, Reno Bauters (allebei Acrog-Balen BC), Jarne Driessen en Gianni Siebens (allebei YTFC) en de broertjes Vandebosch, ploegmaats van Jaspers.

Acrog-Balen BC

Niels Albert, die een goed zicht heeft op Dhoore en Bauters -Balen BC is het opleidingsteam van Crelan-Vastgoedservice-, ziet de Balen-jongens meedoen voor winst. "Het klopt dat Jaspers topfavoriet is, maar Alessio Dhoore lijkt net op tijd de goede vorm te pakken te hebben. En onderschat ook Reno Bauters niet. Misschien wordt hij wel de verrassing. Bauters gaf op stage een zeer goede indruk en heeft zich klaargestoomd voor dit kampioenschap. Met Seppe Rombouts hebben we nog een derde ijzer in het vuur, maar die moet het meer hebben van de zware omlopen."

Bruggeling Alessio Dhoore wisselde eind december zijn shirt van Young Telenet-Fidea in voor dat van Balen BC en won zijn laatste twee wedstrijden waar hij aan deelnam: respectievelijk in Bredene en in Leuven. Vooral zijn overwinning in Leuven was opmerkelijk, want zo goed als de complete juniorentop stond er aan de start. "Een zege die me uiteraard veel vertrouwen geeft. Het bezorgt me uiteraard wel wat extra stress, want op die manier word ik plots bij de favorieten gerekend", klinkt het.

Tummeleer: "Niets moet, alles mag"

Ook Lares-Doltcini heeft een paar jongens die kans maken op een ereplaats, al beseft ploegleider André Tummeleer dat Alex Colman, Florian Vermeersch en Tijl Pauwels wellicht een tikkeltje te kort zullen komen voor de titel. "Jaspers is en blijft de grootste kandidaat. Bij hem is een tweede plaats niet goed", aldus de Oost-Vlaming. "Bij ons mag alles, maar moet niets..."

Eerder deze week brachten we ook een vooruitblik op het BK nieuwelingen. Dat leest u hier.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!