Video: Zdenek Stybar vond Essen een 'leuk tussendoortje'

Video: Zdenek Stybar vond Essen een 'leuk tussendoortje'

Tegen de echte veldrittoppers van het moment was Zdenek Stybar zoals voorspeld niet opgewassen. Maar de Tsjech vond wel perfect aansluiting met de subtop. Alleen een lekke band in de slotronde hield hem van een topvijftienplaats.

Wout van Aert pakte in Essen zijn elfde seizoenszege. Hij haalde het in een boeiende slotfase van Sven Nys. De Sunwebploegmaats Michael Vanthourenhout, Kevin Pauwels en Gianni Vermeersch werden derde, vierde en vijfde.

Maar het lokale publiek was vooral voor Zdenek Stybar naar de Essense Bpost Bank Trofeemanche afgezakt. Styby startte helemaal achteraan, schoof ronde na ronde op en zou uiteindelijk op de dertiende plaats belanden. "Tot ik lek reed in de laatste ronde", vertelde hij na afloop met de glimlach. "Zo moest ik vrede nemen met een 20ste stek. Maar ik heb me geamuseerd."

Essen was het eerste en meteen ook het laatste optreden van de Tourritwinnaar in het veld. Maandag vliegt hij terug naar Mallorca, dinsdag naar Calpe. Daar begint hij aan een aantal lange duurtrainingen richting zijn wegseizoen. Veldritkrant.be profiteerde van de gelegenheid om de drievoudige wereldkampioen nog eens voor de camera te halen...


Foto: ©Photopress.be / Video: ©JulienGielen




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!