Beloftenrevelatie Jonas Degroote naar team Peter Bauwens

Beloftenrevelatie Jonas Degroote naar team Peter Bauwens

Peter Bauwens is al even op zoek naar wat toptalent in het veldrijden. De Oost-Vlaming lijkt er nu met de 20-jarige Jonas Degroote eentje binnen te halen. Woensdag wordt de leider in de Bpost Bank Trofee voorgesteld als nieuwe kopman van het team.

Jonas Degroote kreeg een paar jaar geleden al zijn kans bij Sunweb-Napoleongames. Maar de West-Vlaming voldeed niet en moest een stap terugzetten. Sindsdien komt Degroote uit voor het bescheiden FCP-Glascentra Cycling Team. Maar Degroote heeft ondertussen stappen gezet. Dit jaar verbaasde hij vriend en vijand met enkele topresultaten bij de beloften.

Tweede in Ronse (Bpost Bank), achtste in Valkenburg (Wereldbeker) en vandaag ook tweede op de Koppenberg, wat hem zowaar de leidersplaats in de Bpost Bank Trofee oplevert.

Net op het moment dat Peter Bauwens voor zijn nieuwe crossteam Superano Ham-Isorex-Tarteletto op zoek is naar een topper, komt Degroote dus opnieuw boven water. En daar heeft Bauwens geen gras over laten groeien. Bauwens kondigde al aan dat hij woensdag twee grote namen voorstelt: een renner én een coach. Die renner wordt dus Jonas Degroote.

Verder wordt in de wandelgangen verteld dat Joeri Adams de interesse zou genieten van het Superana Ham-team, dat momenteel wordt vertegenwoordigd door Kenneth Van Compernolle, Vinnie Braet en Quincy Vens. Adams rijdt momenteel aan de zijde van broer Jens voor Vastgoedservice-Golden Palace.

Nog woensdag zou Bauwens ook een nieuwe coach voorstellen. Ook een bekende naam uit het wereldje, staat in de uitnodiging... Woensdag zullen we ook weten of Degroote bij Peter Bauwens eventueel prof zal worden.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!