Mathieu van der Poel ook dit weekend nog niet in actie

Mathieu van der Poel ook dit weekend nog niet in actie

Mathieu van der Poel geraakt maar niet hersteld van zijn knieperikelen na zijn val in de Toekomstronde. Na Las Vegas hoopte de wereldkampioen op een comeback in Neerpelt. Maar ook de Soudalcross komt dus te vroeg. Het staat ook nog niet vast of Van der Poel Gieten haalt.

Bij zijn val in de Ronde van de Toekomst haalde Mathieu zijn rechterknie open en bezeerde hij zijn rechterdij. De knie werd gehecht, maar drie weken geleden weer open gemaakt om een dreigende infectie te lijf te gaan, weer dichtgenaaid en in een brace verpakt. De draadjes van die hechting werden vorige week tijdens een bezoek aan het UZA in Edegem verwijderd.

De artsen zetten het licht op groen om de trainingsarbeid te hervatten. Maar na twee dagen dook plots hinder in zijn linkerknie op, waardoor hij moest passen voor Las Vegas. Het nieuwe doel werd de Soudal Grote Prijs Neerpelt, maar ook die valt dus in het water. "Nee, Mathieu komt dit weekend nog niet in actie", bevestigt BKCP-Corendon manager Philip Roodhooft.

Wel in Gieten?

"In het allerslechtste geval is zijn crossdebuut voorzien in de openingsmanche van de Superprestige in het Nederlandse Gieten op zondag 4 oktober", klonk het toen op de teamwebsite. Het is maar de vraag of Van der Poel tegen dan competitieklaar is. "Dat valt nog af te wachten", aldus zijn teammanager nog. "We hopen in elk geval van wel." En dat doen we met zijn allen, anders mag de wereldkampioen na de Wereldbeker ook al het Superprestigeklassement vergeten...

Foto: ©Photopress.be




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!