Telenet en Sporza brengen het veldrijden op de buis

Telenet en Sporza brengen het veldrijden op de buis

De openbare omroep heeft samen met Telenet een overeenkomst bereikt over de uitzendrechten en de productie van de Wereldbeker, het WK Veldrijden en de Superprestige veldritten. Door samen te werken blijft het veldrijden bereikbaar voor een groot publiek.

Sporza zal komend veldritseizoen, naast alle manches van de Bpost Banktrofee, een relevant aanbod uit de Wereldbeker en Superprestige uitzenden op open net. Daarnaast ook het BK en WK veldrijden en enkele losse wedstrijden. De VRT-sportredactie deelt ook haar expertise op het vlak van wielerverslaggeving met Telenet.

Open net - expertise

"Dankzij deze samenwerking kunnen we een relevant aanbod veldrijden brengen voor alle Vlamingen op open net, zowel via live-uitzendingen op televisie als in de nieuwsprogramma's, op radio en ook digitaal", zegt Luc Van Langenhove, manager Sport bij de VRT. "We kiezen voor een weldoordachte samenwerking met privépartners. We delen de productiekosten met Telenet en brengen dus ook mensen en middelen in. Op die manier blijven we de expertise van de wielerkern van onze sportredactie het hele jaar door optimaal benutten. We verbinden ons met deze overeenkomst helemaal niet aan een enkele privépartner. We kunnen deze samenwerking in de toekomst misschien nog verder uitbouwen, maar die is niet exclusief. Mogelijk gaan we ook nog samenwerken met andere partners in het medialandschap."

Telenet - "Meer én beter"

Ook bij Telenet zijn ze tevreden over de samenwerking met de openbare omroep. "De liefde voor veldrijden is groot bij Telenet en we zijn heel blij dat we kunnen samenwerken met Sporza," zegt CEO John Porter. "De geweldige expertise en ervaring van de VRT in de productie van cyclocross zal de uitzendingen naar een hoger niveau tillen. We gaan voor een nieuwe beleving met onder andere nooit eerdere geziene camerastandpunten. Er komt dus meer én beter veldrijden op tv."
Eind februari zette Telenet voor het eerst zijn sportkanaal open voor de uitzending van een veldrit, met name de Sluitingsprijs Oostmalle. lees klik

Telenet wordt trouwens ook hoofdsponsor van de Wereldbeker, die tot seizoen 2019-2020 Telenet UCI Cyclo-cross World Cup zal heten. lees klik


Foto ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!