Zdenek Stybar verlengt contract met 2 jaar bij Etixx-Quick Step

Zdenek Stybar verlengt contract met 2 jaar bij Etixx-Quick Step

Zdenek Stybar zal ook de komende twee seizoenen (2016-2017) voor Etixx-Quick Step rijden. Het team van Patrick Lefevere laat weten dat de overeenkomst een feit is.

"Ik ben zeer gelukkig dit nieuws te mogen aankondigen," zegt Stybar. "Ik ben echt blij om nog 2 jaar bij dit team te kunnen rijden. Ik zou graag de eigenaar Zdenek Bakala, die net als mezelf ook Tsjech is, willen bedanken en Patrick Lefevere voor het vertrouwen in mij. Dit geeft mij een boost van zelfvertrouwen en de wil om hard te werken en het goed te doen. Er heerst een goede teamspirit en we zijn vrienden, wat zeker heeft mee gespeeld bij de beslissing."

"Het beste moet nog komen"

Patrick Lefevere is absoluut content dat hij Stybar ook de komende twee seizoenen in zijn team heeft: "We zijn heel tevreden met deze overeenkomst. We hebben geloofd en geïnvesteerd in Zdenek toen hij de overstap maakte van het veld naar de weg. Hij is een toegewijde jongen die al veel progressie heeft gemaakt in de jaren bij ons. Zdenek is een vechter en een jongen die weet wat hij wilt. Hij heeft al mooie koersen gewonnen zoals een rit in de Vuelta, de Tour de France, Eneco Tour en ook de Strade Bianche. We zijn er echter van overtuigd dat hij zijn plafond nog niet heeft bereikt, het beste moet nog komen."

Zege voor Lewis

Styby won de voorbije week in Le Havre de 6de rit in de Tour de France. De zege smaakte des te beter omdat de Tsjech vlak voor de Tour vader geworden is van een zoontje, Lewis. "Ik ben heel blij dat ik kon winnen voor Lewis. Deze overwinning is voor hem. Een rit winnen in de Ronde van Frankrijk was mijn grote droom."





Foto's © Tim De Waele




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!