Einde carrière voor Nederlands toptalent Max Gulickx

Einde carrière voor Nederlands toptalent Max Gulickx

Slecht nieuws uit het veldrijden vandaag. De amper 18-jarige Nederlander Max Gulicx (Telenet-Fidea) hangt de fiets aan de haak. Er werd geen oorzaak, noch een oplossing gevonden voor zijn hartritmestoornissen. "Ik wil geen risico's nemen", klinkt het bij de nummer drie van het voorbije WK junioren.

De talentvolle Nederlandse junior werd vorige winter nog Nederlands kampioen veldrijden en veroverde brons op het WK in Tabor. Vorig veldritseizoen -in Ruddervoorde- kreeg hij voor het eerst af te rekenen met hartritmestoornissen die zich achteraf bevestigd zagen in de cross in Lille.

Daarop volgden heel veel onderzoekingen die tot op heden geen verklaring en bijgevolg ook geen oplossing boden. Om verder geen risico’s te nemen zet Max nu na overleg met zijn ouders, zijn dokters en het management bij YTFCT een punt achter zijn carrière. Max beëindigde recent met brio zijn middelbare school en concentreert zich voortaan op de universitaire studies die hij in Eindhoven wil aanvatten. Eerst doet hij revalidatiewetenschappen, dan begint hij aan een opleiding geneeskunde.

"Hoop om dokter te worden"

Het is met veel spijt in het hart dat Max de knoop doorhakte en zijn fietscarrière stopt. Hij vindt het vreselijk jammer, maar hij heeft geen keuze, legt hij uit. “Voor het gewone dagelijkse leven is alles in orde, aan topsport doen is echter een ander verhaal. In die context kan ik niet voorbij aan de klachten die ik al een tijdje heb. Niemand weet waar die vandaan komen en hoe we ze kunnen oplossen."

"Toen ik in de laatste Ster van de Vlaamse Ardennen, een rittenkoers op de weg, plots weer datzelfde gevoel als in Ruddervoorde en Lille voelde opkomen, gaf ik op. Ik kon er niet hard fietsen. Sedertdien heb ik niet meer aan competitie gedaan, maar opnieuw een reeks dokters geraadpleegd. Er werd me voorgesteld om via een operatie een implantaat in te brengen dat op termijn constateert wat er aan de hand is. Dat deed me beseffen dat ik niet goed bezig ben. Ik wil die risico’s niet meer. De beslissing van te stoppen viel me iets gemakkelijker omdat ik recent in mijn examens slaagde en bijgevolg nog een andere toekomst heb. Ik hoop op termijn dokter te worden”, meldt Max die hierbij alle steun krijgt van zijn familie en van zijn team.

Foto's: ©veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!