Marcel Meisen sterk op dreef op de weg: 'Maar ik blijf veldrijder'

Marcel Meisen sterk op dreef op de weg: 'Maar ik blijf veldrijder'

Marcel Meisen maakte dit voorjaar de overstap van Corendon-KwadrO naar het Duitse wegteam Kuota-Lotto. En hij doet het prima. Zo won hij zaterdag nog de 3de rit in de Oberösterreichrundfahrt. "Maar ik blijf deze winter zeker in het veld", belooft hij ons op zijn communiezieltje.

Het was ergens half april, dat ons plots het bericht bereikte dat Marcel Meisen Corendon-KwadrO met onmiddellijke ingang had ingeruild voor het Duitse continentale Kuota-Lotto. Niet helemaal een verrassing, want Meisen bewees eerder al dat hij op de weg aardig uit de voeten kan. En bij zijn Duitse team kan sowieso een iets interessanter programma afwerken dan bij het tweede team van de broers Roodhooft.

"Toch ben ik er in de beste verstandhouding vertrokken", verzekert Meisen ons. "Ik had gewoon nood aan een nieuwe uitdaging. En die vond ik bij Kuota-Lotto, een team dat trouwens is voortgevloeid uit de ploeg waar ik tot 2010 aan de slag was. Het bestaat uit hoofdzakelijk jonge renners."

Twee zeges in drie weken

En Meisen deed het er tot nog toe vrij aardig. Met een rit in de Tour de Gironde (30 mei) en een rit in de Oberösterreichrundfahrt (zaterdag laatstleden) liet hij al twee mooie zeges optekenen. In beide rittenkoersen finishte olijke Marcel (dat petje moest absoluut mee op de foto) ook tweede in het eindklassement.

Dat hij bij Kuota-Lotto voor de wegwedstrijden beter omringd is dan bij Corendon wil hij niet gezegd hebben. "Tuurlijk niet. Onderschat de kwaliteiten van Laurens Sweeck of Julien Taramarcaz -om maar die te noemen- zeker niet. Het zou flauw zijn van mij om daar afbreuk aan te doen."

"Ik blijf in het veld"

Dat zijn prestaties als wegrenner zo goed zijn, in combinatie met het feit dat hij in een fulltime wegteam is terechtgekomen, deed ons al vrezen dat we volgende winter opnieuw een veldrijder armer zouden zijn. Maar dat is -gelukkig- niet het geval. "Ik blijf volgende winter zeker in het veld", belooft hij. "Ik ben trouwens Duits kampioen, hé. Maar ook zonder die trui zou ik wellicht in het veld gebleven zijn. En ik vermoed dat ik zelfs het hele programma zal afwerken. Van mijn team krijg ik ook die vrijheid", aldus de 26-jarige Akenaar. Dus went u alvast maar aan het zwartgele shirtje.

En op de opmerking dat hij het vorige winter niet echt super had gedaan, krijgen we een wat boze blik. "Ik werd Duits kampioen en ik finishte in de top tien op het WK in Tabor. In mijn omgeving vinden ze dat toch zo slecht niet. Maar bij jullie in België wordt vooral naar de regelmatigheidscriteriums gekeken. En dan moet ik wel toegeven: ik miste wel wat regelmaat. Maar op de kampioenschappen maakte ik veel goed...", klinkt het met een knipoog.

Foto's: ©Veldritkrant.be / teamwebsite Kuota-Lotto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!