Laura Verdonschot stroomt door van AA Drink-BRIS naar Kalas-NNOF

Laura Verdonschot stroomt door van AA Drink-BRIS naar Kalas-NNOF

Laura Verdonschot verhuist op 1 september van opleidingsteam AADrink-BRIS naar het hoofdteam Kalas-NNOF, waar ze ploegmate wordt van de Nederlandse Sophie de Boer. Sinds de verregaande samenwerking tussen beide teams, is Verdonschot de eerste dame die doorstroomt.

Vorig jaar koos Laura Verdonschot -toen ze eerstejaarsbelofte werd- resoluut voor het veldrijden en maakte de overstap van het toenmalige Lotto-Belisol damesteam naar AA Drink-BRIS, de nieuwe ploeg van Geert Wellens. Straks stroomt Verdonschot dus door naar Kalas-NNOF, het team waarmee AA Drink-BRIS dit voorjaar in zee ging.

"Meteen een eerste meisje dat doorstroomt naar het hoofdteam", aldus Geert Wellens. "En daarmee maken we ook naar onze andere meisjes toe duidelijk dat die mogelijkheid bestaat. Laat het een goede motivatie zijn voor iedereen. Dat Laura doorstroomt, is sowieso een goede zaak voor haar. De financiële middelen bij Kalas-NNOF zijn beter dan bij ons opleidingsteam, waardoor Laura komend seizoen bijvoorbeeld ook de verplaatsing naar Amerika zal kunnen maken om zo haar ranking in de Wereldbeker te handhaven of te verstevigen."

De overstap van Verdonschot zorgt ook voor wat ademruimte bij het opleidingsteam. "Wij van onze kant kunnen nu inderdaad wat meer aandacht besteden aan opkomend talent, zoals Tess Van Loy en Jara Noël", besluit de jongere broer van Bart.

Het AADrink-BRIS-team voor volgend seizoen:
Dames elite: Maud Kaptheijns, Esmee Oosterman, Lotte Eikelenboom, Shana Maes en Axelle Bellaert
Dames jeugd: Jara noel en Tess van loy
Heren nieuwelingen: Cedric Mertens (ex motorcrosser)
Heren elite: Jens Gys (tot eind december)

Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!