Bakoe: Sven Nys verloor vanmorgen 3 kilogram in anderhalf uur!

Bakoe: Sven Nys verloor vanmorgen 3 kilogram in anderhalf uur!

Sven Nys en zijn Belgisch collega Jeff Luyten verkenden vanmorgen voor het eerst het MTB-parcours van de Europese Spelen. "Hier is veel mogelijk", klinkt het optimistisch. "Al is het momenteel wel snikheet in Bakoe. Tijdens de verkenning verloor ik drie kilogram."

Binnen drie dagen rijden Nys en Luyten hun wedstrijd, daar in Azerbeidzjan. Deze voormiddag trok het duo op verkenning. En Sven Nys kwam een paar uur later bijzonder enthousiast opnieuw zijn hotelkamer binnengestapt. "Ik zag een hele snelle omloop. En zeer explosief", vertelt Nys aan Veldritkrant.be.

"Het eerste deel is vooral draaien en keren met een paar korte steile knikjes in verwerkt. In deel twee van het parcours zijn de beklimmingen langer en volgt ook een technische afdaling die je best niet te snel aanvat. Doe je dat wel, loop je het risico in het Azerbeidzjaanse decor te belanden", lacht hij.

Extra voordeel voor Nys, die niet op de allereerste startrijen zal staan: er is plaats om op te schuiven. "Verder vind ik het een heel attractief parcours voor het publiek. Spektakel verzekerd."

"Bloedheet"

Kortom, Nys kijkt nu al uit naar de wedstrijd. "Eén groot minpunt", vervolgt hij. "Het is hier momenteel echt bloedheet. Tijdens de training vandaag verloor ik in anderhalf uur maar liefst drie kilogram! Hopelijk past mijn lichaam zich tegen zaterdag nog wat aan, zodat ik daar toch minder hinder van ondervind."

Wat de concurrentie betreft, is het nog wat gissen. Al kwam Nys vandaag tijdens de verkenning onder meer de toppers José Hermida en Nino Schurter tegen. "Dat deze Europese Spelen in het mountainbiken op een sterk deelnemersveld mogen rekenen, is duidelijk. Maar toch zie ik mogelijkheden."

Wat die mogelijkheden dan wel zijn? "Ik wil er echt geen plaats op plakken. Maar samengevat: het parcours is op mijn maat, er is mogelijkheid om vlot op te schuiven, alleen de temperatuur is een minpunt. En uiteraard zal dan -zoals altijd- alles afhangen van de vorm van de dag."


Grote foto ©Veldritkrant.be / kleine foto ©Twitter Sven Nys




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!