Marlux neemt plaats van Sunweb in bij 'team Mettepenningen'

Marlux neemt plaats van Sunweb in bij 'team Mettepenningen'

Sunweb is volgend jaar niet langer hoofdsponsor van Klaas Vantornout en Kevin Pauwels. Marlux vervangt Sunweb en tekende meteen voor vijf jaar. "Dit is een schitterende zaak voor het veldrijden, en nog meer voor ons", aldus big boss Jurgen Mettepenningen.

Drastische sponsorwissel: op 1 januari wordt hoofdsponsor Sunweb vervangen door Marlux. De Belgische fabrikant van betonklinkers en -tegels tekende een contract voor liefst vijf jaar. Van begin 2016 tot eind 2020 zal de ploeg rond de huidige uithangborden Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Michael Vanthourenhout dus Marlux - Napoleon Games gaan heten.

Een gloednieuwe sponsor in het veldrijden, en de zekerheid om vijf jaar langer door te kunnen gaan met zijn team: Mettepenningen is een trots man. “Dit is een schitterende zaak voor het veldrijden, en nog meer voor ons. Marlux maakt deel uit van een gigantische multinational. Dat zo’n bedrijf zich wil binden aan onze ploeg, is op zich al fantastisch. Zeker als dat voor vijf jaar gebeurt. De stabiliteit is nu aanwezig om vol vertrouwen verder te werken richting toekomst", aldus de Hammenaar. "Want we willen de top van onze sportieve piramide scherp houden en jong talent kansen blijven bieden. De intentie bestaat trouwens om in de toekomst verder te groeien.”

"Met drie ploegen aan tafel"

Het doel van Marlux als hoofdsponsor van onze ploeg is drieledig, zegt afgevaardigd bestuurder Yves Dupont: “Vooreerst we willen we onze naam- en merkbekendheid vergroten. Daarnaast willen we nog meer betrokken en fiere medewerkers aantrekken en last but not least willen we verder blijven inzetten op het B2B-gebeuren, de relatie met de bouwhandelaar en tuinaannemer. We zaten met drie ploegen uit het veldrijden rond de tafel, maar die van Jurgen Mettepenningen bleek de interessantste. Omdat hij het veldritteam met de breedste basis heeft en over een heel sterke jeugdopleiding beschikt.”

De sponsorwissel komt er door het afhaken van Sunweb als hoofdsponsor. “Ik kreeg de melding afgelopen winter”, vertelt Mettepenningen. “Sunweb was tevreden over de samenwerking, maar verlegt zijn focus nu naar andere marketingacties." Sunweb wordt na 2015 een kleinere shirtsponsor en krijgt een plekje op de mouwen. Ook fietsenleverancier Ridley verlengde zijn contract, tot eind 2020.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!