Niels Albert: 'Chip zal me veiliger gevoel geven'

Niels Albert: 'Chip zal me veiliger gevoel geven'

Half juni zal Niels Albert zich een hartmonitortje laten implanteren door professor en hartspecialist dokter Heidbuchel. Daarmee zal de tweevoudige wereldkampioen continu opgevolgd worden. "En me veiliger voelen", klinkt het.

Het was tijdens een bezoek bij professor Heidbuchel in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis dat Albert na overleg met dokter Heidbuchel (die vorige winter van Leuven naar Hasselt verhuisde) besliste zich het apparaatje in de borstkas te laten inplanten. "De chip is amper de grootte van een pink, nog kleiner dan een usb-stick", vertelt Albert. "Voor mij is het vooral de bedoeling dat ik met een veilig gevoel nog wat recreatief kan sporten."

De implanteerbare lus- of looprecorder (zoals de 'chip' officieel wordt benoemd) staat dus continu in verbinding met het ziekenhuis. "Zodra mijn hartslag in een gevaarlijke zone komt, zal ik verwittigd worden"

De implanteerbare hartmonitor bestaat ondertussen zeven jaar en wordt in Belgïe door een paar honderd mensen ingeplant. Albert laat de ingreep -die overigens vrij eenvoudig is- uitvoeren in de loop van de maand juni.

Foto: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!