Mario De Clercq komt vandaag zijn BK-belofte na

Mario De Clercq komt vandaag zijn BK-belofte na

Drievoudig wereldkampioen Mario De Clercq is een man van zijn woord. De week vóór het BK beloofde hij aan Veldritkrant.be dat hij de trip van Erpe-Mere naar huis te voet zou afhaspelen in het geval Klaas Vantornout de tricolore pakte. Vandaag komt De Clercq zijn belofte na...

Het was tijdens één van onze vooruitblikkende interviews dat De Clercq, ploegleider van Sunweb-Napoleon Games, het vertelde. "Vantornout Belgisch kampioen? Onmogelijk", klonk het toen. "Als hij daar in slaagt, ga ik te voet naar huis." Vantornout wérd -weliswaar verrassend- kampioen. En bezorgde zijn ploegleider toch wat kopbrekens.

De avond van het BK nog de 35 kilometer lange verplaatsing te voet maken, zag De Clercq begrijpelijkerwijze niet meer zitten. "Maar na het seizoen mag je er op rekenen dat ik mijn belofte na kom", klonk het toen. En zie, De Clercq is een man van zijn woord. Deze middag om 12 uur stond hij -samen met vriend Lieven Vuye- klaar ter hoogte van de voormalige finishlijn in Erpe-Mere.

"Tussenstop in ouderlijk huis van Klaas' vriendin Annelies"

"Ik heb toch wat getraind", stond de Oost-Vlaming met een bang hartje klaar voor een mini-marathon. "Het is de bedoeling dat we dit deels lopend gaan doen. En na 11 kilometer plannen we een tussenstop in het ouderlijk huis van Annelies, de vriendin van Klaas Vantornout. Tegen 17u hopen we in Wortegem-Petegem onze aankomst te maken."

De Clercq verdient in elk geval ons respect. Zijn paasmaandag 2015 wordt er een die hij zich nog lang zal heugen. Als extraatje begon het uitgerekend rond het middaguur goed de miezeren in de buurt van de Steenberg. En nee, hij is -eenmaal om het hoekje- niet in een auto gestapt. "Geen sprake van", grijnsde hij. "Ik zal de volledige afstand afwerken. Ik ben een man van mijn woord." Waarvan akte. (Foto's: ©Veldritkrant.be)




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!