BKCP-Powerplus geeft Michael Boros een kans

BKCP-Powerplus geeft Michael Boros een kans

Na een slechte winter moet Lubomir Petrus opstappen bij BKCP-Powerplus. De ene Tsjech wordt vervangen door de andere: Michael Boros (22) neemt zijn plaats in en hoopt op termijn een plaatsje in de subtop van het veldrijden te veroveren.

Het ging de voorbije winter Lubomir Petrus (nog altijd maar 24) niet voor de wind. Het blijft voor ons gissen naar de juiste reden, maar Petrus reed geen deuk in een pakje boter. Vriendelijke, welopgevoede jongen nochtans, maar zonder resultaten koop je daar uiteindelijk weinig mee.

Ondertussen maakte de twee jaar jongere Michael Boros meer progressie. De jongeman uit de buurt van Tabor (hij komt overigens ook uit voor het lokale 'Cyklo Team') behaalde de voorbije winter vier overwinningen, waarvan drie in de Toi Toi Cup, het Tsjechisch regelmatigheidscriterium, en pakte ook brons op het nationale kampioenschap in zijn land.

"Droom om voor Belgisch team te mogen rijden"

Deze winter -ergens op een luchthaven (foto) richting Tsjechië- vertrouwde Boros ons al toe dat het zijn droom was om ooit voor een écht veldritteam te mogen rijden. "We blijven er hard aan werken", klonk het toen bij de goede vriend van Adam Toupalik, dat ander talent dat opgroeide bij Cyklo Team Tabor. Boros' droom gaat bij deze in vervulling. Waar Petrus komende winter aan de slag gaat, blijft voorlopig een vraagteken.

Foto: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!