AA Drink-BRIS wordt satellietteam van Kalas-NNOF

AA Drink-BRIS wordt satellietteam van Kalas-NNOF

Geert Wellens -teammanager van AA Drink-Bris- en Marc De Laet -die dezelve functie bekleedt bij Kalas-NNOF- hebben vandaag een samenwerkingsakkoord getekend voor de komende jaren. Zo wordt het team van Wellens satellietteam van Kalas-NNOF.

"Zowel het Kalas-NNOF Cycling Team als het AA Drink-BRIS team behouden met deze deal hun eigenheid", lezen we in een mededeling op de Facebookpagina van de teams. "Het is de bedoeling om elkaar een optimale ondersteuning te bieden op sportief vlak met een degelijke en doorgedreven begeleiding van de renners en rensters. Daarnaast komt er ook een extra-sportieve samenwerking in functie van logistiek en sponsoring."

Kweekvijver

"Het doel van deze integratie is duidelijk: AA Drink-BRIS rensters klaarstomen zodat ze nadien de overstap kunnen maken naar het profteam van Kalas-NNOF. Zo zullen Sophie De Boer en Elle Anderson in de toekomst dames naast zich krijgen die een opleiding genoten die sterk zal aanleunen bij de begeleiding van hun eigen topteam. Zo zal AA Drink-BRIS een kweekvijver worden voor talent, waar de goeie rensters nog beter kunnen worden en de top kunnen bereiken door te groeien via uitgekiende begeleiding. Het wordt dan ook een team waarmee men rekening zal moeten houden tijdens de verschillende kampioenschappen voor beloften dames", klinkt het.

"Beide teams leggen met deze samenwerking de lat nog hoger in het aan belangstelling winnende wielrennen voor dames. Eindelijk komt er erkenning en zullen dames dezelfde mogelijkheden krijgen als de heren in het cyclocross: een professionele omkadering binnen een full prof statuut. Deze samenwerking betekent een enorme opsteker voor de dames die nu aan de deur staan te kloppen."

"De teams gaan er prat op dat ze niets aan het toeval zullen overlaten. De teamsponsors reageren alvast enthousiast. Zij beseffen als geen ander dat het Kalas-NNOF Cycling Team en het AA Drink-BRIS team in de toekomst de challengers zullen worden van de huidige gevestigde waarden", stellen de teams tot besluit.

foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!