Jens Vandekinderen wordt prof bij Kalas-NNOF

Jens Vandekinderen wordt prof bij Kalas-NNOF

Het nieuws wordt één dezer pas officieel bekendgemaakt, maar Veldritkrant.be werd even geleden al getipt: Jens Vandekinderen zet een punt achter zijn periode bij Telenet-Fidea en wordt prof bij Kalas-NNOF, het team van onder meer Micki Van Empel, Bart Verschueren en Sophie de Boer.

De West-Vlaamse laatstejaarsbelofte startte het voorbije seizoen met één doel: doorstromen naar de profcategorie. Maar om dat bij Telenet-Fidea -waar hij zijn opleiding genoot- te kunnen doen, schoot de dorpsgenoot van Klaas Vantornout net dat tikkeltje te kort.

Maar Vandekinderen kan dus rekenen op een vangnet. Zowel Colba-Superano Ham als Kalas-NNOF wilden de 21-jarige wél inlijven als prof. De Torhoutenaar koos voor Kalas-NNOF, het team waar onder mer Micki van Empel, Bart Verschueren en Sophie de Boer voor uitkomen.

Vandekinderen kon ons zijn transfer niet bevestigen. "Sorry, ik heb zwijgplicht", klonk het. Zijn laatste tweet maakte wel duidelijk dat hij komend weekend zijn allerlaatste wedstrijden in Telenet-Fidea outfit betwist.

Ook positief: dankzij deelname aan een paar buitenlandse profwedstrijden staat Vandekinderen momenteel 65ste op de UCI-ranglijst. Dat betekent dat hij volgend seizoen nog niet startgerechtigd is voor het WB-circuit, maar zo ver is hij er nu ook niet meer vanaf.




Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!