Sneeuw in Tabor? Hoe? Waar?

Sneeuw in Tabor? Hoe? Waar?

Gisteren verschenen foto's van een ondergesneeuwd WK-parcours. Ondertussen is ook het team van Veldritkrant.be ter plekke, maar naar sneeuw was het vanmiddag zoeken als naar een speld in een hooiberg. Werd het WK vandaag afgewerkt, kregen we een 'halve slijkcross'.

Het blijft koffiedik kijken natuurlijk. Maar volgens Niels Albert -de eerste ploegleider ter plaatse in Tabor- wordt het zondag alvast heel wat anders dan velen oorspronkelijk vermoedden. "'s Nachts vriezen tot min vijf, maar overdag temperaturen tot plus vijf of meer", aldus Albert. "Dat betekent dat het parcours zal bevriezen en opnieuw ontdooien, en dat ritueel kan zich nog een paar dagen aan een stuk herhalen."

"Papperig gedoe"

Maar de tweevoudige wereldkampioen stelde ook vast dat de -diepere- ondergrond helemaal niet bevroren is. "Dus verwacht ik dat het -na enkele wedstrijden- een papperig gedoe wordt. Ik geloof nooit dat hier op sneeuw en ijs zal gekoerst worden. Tenzij het ook overdag onder nul blijft. Maar dat is niet wat de weersvoorspellingen zeggen."

De Belgische selectie vliegt morgenvoormiddag vanuit Brussel naar Praag. Rond het middaguur worden de renners en rensters in het hotel verwacht. Wellicht zal een deel onder hen in de namiddag al een kijkje nemen op het parcours.

Geen linten

De UCI zorgde trouwens voor een unicum in de geschiedenis van het veldrijden: voor het eerst is het volledige parcours omheind met dranghekkens. Geen enkel lintje te bespeuren over de hele omloop.



















Foto's:©DNR.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!