Van Kasteren en Wellens excuseerden zich reeds bij sponsors

Van Kasteren en Wellens excuseerden zich reeds bij sponsors

Het veldritwereldje stond vandaag nog eens op zijn kop. Met dank aan Hans van Kasteren, die in HLN liet optekenen dat Bart Wellens 'beter zou stoppen'. Wellens reageerde prompt via Twitter. Ondertussen is één en ander uitgepraat, ook met de sponsors Telenet en Fidea.

Het was Van Kasteren zelf die ons deze avond opbelde. "Normaal bel ik geen journalisten, maar bij deze wil ik toch een uitzondering maken om één en ander te verduidelijken", aldus de Nederlander. "Ja, ik heb gezegd dat ik in Bart zijn plaats zou stoppen. Maar zoals je zelf suggereerde in je artikel deze middag, dat was ook wat prikkelend naar hem toe."

"Dat Bart zo snel reageerde via de sociale media (de bewuste tweet die je in het artikel onderaan terugvindt), toont ook Barts impulsiviteit. Maar we kennen elkaar ondertussen. Ik heb Bart vandaag al aan de lijn gehad en hem uitgelegd hoe hij dat moest interpreteren. Een mens leest wat hij wil lezen, hé. Het kwam blijkbaar harder over dan bedoeld. En voor alle duidelijkheid, ik heb niet gezegd dat hij moét stoppen, hé. Dat is alleen zijn keuze. Ik neem daar geen beslissing in."

Dat we suggereerden dat Wellens té duur zou zijn in verhouding tot zijn prestaties, ontkent Van Kasteren met klem. "Natuurlijk niet! Want Bart kan stante pede een functie binnen de ploeg opnemen, waarbij hij evenveel zal verdienen. Dus daar is het hem helemaal niet om te doen."

Hoe reageren de sponsors dan op dergelijke heisa, vroegen we ons nog af. "Bart heeft zich ondertussen al geëxcuseerd bij beide hoofdsponsors voor zijn -te snelle- reactie via twitter", weet Van Kasteren.

Christel Michiels (Fidea): "Ik ken Hans en Bart al sinds 2004"

Christel Michiels, marketingverantwoordelijke bij Fidea, bevestigt. "Net als Hans trouwens. Kijk, wij van Fidea zijn verzekeraars. En als sponsor moeien wij ons niet in het management van de ploeg. En ik ben overtuigd dat Telenet dezelfde visie heeft. Maar uiteraard zien we zulke zaken liever niet gebeuren", klinkt het. "In 'crisissituaties' hebben we echter een korte lijn met Hans van Kasteren. Dat was ook zo vandaag. Dus ja, er is wat over en weer gebeld en gemaild vandaag."

Toch tillen ze bij Fidea niet te zwaar aan het incident. "Ach, we kennen Hans en Bart al sinds 2004. En sport is emotie. Ja, toch? Als je dan twee impulsieve mensen bij elkaar zet, kan er al eens een vonk ontstaan. Maar Bart heeft ons -en ook Jeroen Leen van Telenet- snel laten weten dat hij iets te impulsief heeft gereageerd met zijn tweet. Het is hen allebei vergeven. Beter trouwens dat je je frustraties uit, dan dat je ze opkropt en er mee blijft zitten. Zeker in het geval van Hans en Bart, want die hebben samen al een lange geschiedenis achter de rug. En Bart beslist inderdaad zelf wanneer hij stopt. En of dat nu is, of op het einde van zijn contract, een functie binnen het team is sowieso een zekerheid."

Foto: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!